След смъртта на кралица Елизабет II, Уилям и Кейт не

...
След смъртта на кралица Елизабет II, Уилям и Кейт не
Коментари Харесай

Вече са милиардери: Ето с колко се е увеличило състоянието на Кейт Мидълтън и принц Уилям след смъртта на Кралицата

След гибелта на кралица Елизабет II, Уилям и Кейт освен се приближиха до трона, само че и трансформираха статута си. Чарлз III разгласи, че занапред нататък най-големият му наследник и снаха му ще бъдат принц и принцеса на Уелс.

Така двамата към този момент имат право на персонален източник на приходи. Преди това разноските на херцога и херцогинята на Кеймбридж бяха финансирани от самия Чарлз.

Английската преса даже излезе със заглавия, които гласяха, че Уилям и Кейт " станаха милиардери за една нощ ". Всичко обаче не е толкоз просто. Преди гибелта на неговата баба, чистото положение на херцога на Кеймбридж се оценяваше на към 34 милиона лири стерлинги или 40 милиона $. По-голямата част от тази сума идва от наследството на прабабата на принца, кралицата майка и неговата майка Даяна, принцесата на Уелс.



След като статусът на Уилям, който към този момент е директен правоприемник на трона, беше изменен, благосъстоянието му скочи до небето. Според някои оценки към този момент то възлиза на 1,1 милиарда паунда или 1,3 милиарда $. Причина за скока се крие в купите херцог и херцогиня на Корнуол, които обезпечават постоянен източник на приходи. Херцогство Корнуол има голямо портфолио от земя и разнообразни активи в цялата страна на стойност 1,1 милиарда паунда. Кеймбридж обаче не биха могли да ги продадат - по традиция този актив се трансферира на всеки идващ престолонаследник, с цел да има той средства, с цел да работи и за персонални разноски. От тях херцогът на Корнуол би трябвало да заплаща за поддръжката на своята благосъстоятелност, офисите си, услугите на личния състав, пътуванията си и други потребности.

Корнуол обгръща 20 окръга в Англия и Уелс, в това число Девън, Кент, Дорсет, Кармартеншир и Нотингамшир. Колкото и да е необичайно, по-голямата част от 52 000 хектара земя не е в Корнуол. Имотът се състои от земеделска земя, елементи от националния парк Дартмур, има стадиони за крикет в Съри и даже затвор - също в Дартмур. Върху приходите от всички тези притежания на херцога на Корнуол се заплаща закрепен %. Миналата година собствеността върху имението донесе на Чарлз 21 милиона паунда, или 24 милиона $. Той държа купата и обвързваните с нея активи най-дълго време в английската история.



Любопитното е, че Чарлз непринудено плащаше най-високия налог върху приходите (45 процента) върху имуществото си. Същото правеше и майка му, която като монарх имаше право на приходи от персоналните си притежания. Сега те към този момент минаха към Чарлз III и ще му обезпечат статут на крал.



Дали Елизабет II е оставила част от персоналните си средства на принц Уилям и брачната половинка му или на другите си наследници остава мистерия. Кралицата имаше лично положение, което се оценяваше на 400-500 милиона паунда. Точната сума обаче не е известна, защото става дума за частни активи, в това число и тези, добити от владетелката като завещание от нейните майка и брачен партньор. Най-вероятно детайлностите в никакъв случай няма да бъдат разкрити, защото кралските завети са предпазени от откриване за съвсем век напред.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР