След смъртта на 29-годишния Адриан Петков, който не дочака трансплантацията

...
След смъртта на 29-годишния Адриан Петков, който не дочака трансплантацията
Коментари Харесай

Борба за живот: Млада жена в очакване на трансплантация на бял дроб

След гибелта на 29-годишния Адриан Петков, който не дочака трансплантацията на бял дроб, стана ясно, че трима пациенти от листата на чакащите за сходна трансплантация са умряли през последните две седмици. Това заяви новият шеф на Агенцията по трансплантация доктор Михаил Христов, съобщи Блиц.

Здравното министерство се надява да подписа контракт с клиники от Германия и Турция, които да обучат български лекари за такива интервенциите у нас.

На трансплантация в този момент разчитат 14 души, които са в листата на чакащите. Сред тях е и  Илияна Христова  от Варна.



Илияна е на 27. Макар да ѝ откриват болестта муковисцидоза, когато е едвам на 6 месеца, приключва с отличие Медицинския университет във Варна и работи там допреди 2 години.

Състоянието й обаче се утежнява. От март младата жена е в листата на чакащите за трансплантация на бял дроб.

„ Този лист на чакащите е най-добре да го няма. Да изчезнем всички от листата и тогава ще е най-удобно. Това за мен са едни безотговорни хора на виновни позиции ”, споделя младата жена пред bTV.

След гибелта на Адриан Илияна към този момент не таи вяра, че нещо у нас ще се промени и хората Илияна споделя, че към този момент ѝ е омръзнало да слуша обещанията на здравното министерство и Агенцията по трансплантации.

Тя счита, че единственият метод да живее е да стане здравен бежанец: „ Да стана австрийски жител и да ме трансплантират като австрийски жител. Аз друго не виждам ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР