След скандали в сряда вечерта варненската структура на БСП реши

След скандали в сряда вечерта варненската структура на БСП реши ...

БСП - Варна, припозна лидера на "Възраждане" за кандидат-кмет, "Позитано" 20 - против.След скандали в сряда вечерта варненската структура на БСП реши да преговаря с лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов за кандидат-кмет на Варна. Според социалисти предложението е направено от местния лидер Борислав Гуцанов, след като всички номинирани са си направили самоотвод.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който е бил на конференцията в морския град, е предложил Гуцанов да е кандидат-кмет, но последният отказал.

Преди няколко месеца ръководството на БСП свали доверието си от Борислав Гуцанов като председател на структурата, но местните социалисти стоят зад него и наследник не е избиран. Сега Гуцанов отново е поискал да води листата с кандидати за общински съветници на БСП във Варна.

От "Позитано" 20 казват, че в неделя Националният съвет на БСП няма да одобри идеята варненските социалисти да подкрепят кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет. По неофициална информация може да се стигне до предложение да се търси партиен кандидат, който да е и водач на листата за общинския съвет. Срокът за регистрация на кандидати изтича на 24 септември.

Източник: dnevnik.bg