След силните горещини през лятото в Централна Европа сега някои

...
След силните горещини през лятото в Централна Европа сега някои
Коментари Харесай

Лошо време в Централна Европа: В Чехия, Словакия и Полша бушуват силни ветрове

След мощните горещини през лятото в Централна Европа в този момент някои страни се оказват в плен на първи есенни стихии. В Чехия, Словакия и Полша бушуват мощни ветрове. Лошото време в Централна и Южна Германия взе една жертва.


Проливни дъждове предизвикаха тапи и проблеми с въздушния превоз в Централна и Източна Германия. Една жена почина, а едно дете е с заплаха за живота, откакто са били ударени от паднали дървета.

В Словакия след мощен вятър в нощта против неделя има паднали дървета върху пътища и покриви.
Павол Пучик, пожарникар: Опитваме се с моторни триони да разрежем дърветата на части, с цел да ги отстраним, както и да махнем останките от опустошения покрив. Върху него е паднало дърво. Няма потърпевши.
Повече от 2500 семейства са без ток поради изумени от вятъра далекопроводи. В прилежаща Чехия мощният вятър тук-там е имал силата на вихър. Повече от 140 000 семейства са без ток. Силите на гражданска отбрана и пожарната оказват подпомагане при повече от 1000 бедствени случая и произшествия основно в Централна и Южна Бохемия и Пилзен. Силен вятър събори дървета и покриви и в Полша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР