След сигнал до омбудсмана Мая Манолова от бившата кметица на

...
След сигнал до омбудсмана Мая Манолова от бившата кметица на
Коментари Харесай

Манолова с препоръка до Цачева заради килията на Десислава Иванчева

След сигнал до омбудсмана Мая Манолова от някогашната кметица на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова беше осъществена четвърта поредна инспекция в столичния профилиран арест от екип на Националния предпазен механизъм /б.р. дирекция към институцията на омбудсмана, която следи местата за отнемане от свобода/. Това оповестиха от офиса на обмудсмана.

Проверката откри, че жалбата на арестуваните лица за неприятни санитарно-битови условия, качеството на осъществения ремонт в спалното помещение, както и неналичието на задоволително естествена светлина и пресен въздух, е основателна.

Омбудсманът изпрати рекомендация до правосъдния министър Цецка Цачева за предприемане на съответни дейности.

Екипът на Национален природонаучен музей на място откри влажни стени и мокри петна в резултат на течове от канализационната система на горния етаж, олющена и падаща мазилка, неналичието на задоволително количество дневна светлина и пресен въздух.

„ Достъпът до светлина е в допълнение стеснен с поставените на прозорците непрозрачни армирани стъкла “, написа омбудсманът до правосъдния министър. И още: „ Препоръчвам да бъде осъществен още един ремонт на спалното помещение и преградата, отделяща тоалетната да бъде построена напълно. С оглед на изискуемия най-малко от 4 кв. м., предлагам потенциалът на стаята да бъде понижен на 3 лица и едно от леглата да бъде отстранено. Също по този начин да бъде предоставена опция за достъп до пресен въздух и естествена светлина в спалните пространства. Отново насочвам рекомендация на съображение чл.46 от Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража за закриване или пренасяне на Затвора - гр. София “, приключва Манолова.

От офиса на омбудсмана са разгласили и фотоси на килията на Иванчева:







Снимки: ombudsman.bg

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР