След шест години в морето, китайският самолетоносач Ляонин, отплава миналата

...
След шест години в морето, китайският самолетоносач Ляонин, отплава миналата
Коментари Харесай

Китай приключи обновяването на самолетоносача Ляонин

След шест години в морето, китайският самолетоносач Ляонин , отплава предходната година за пристанище Далиан за първото си възобновяване , откакто прекара шест месеца в пристанището , той още веднъж плава, оповестява " Глобал Таймс ".

След връщането на Лиаонин в употреба , китайският флот още веднъж има цялостна оперативна подготвеност . Корабът близнак Шандонг към момента чака въвеждане в употреба през 2019 или 2020 година.

Според наличната информация, китайският флот бърза да завърши с поправките и по Ляонин и Шандонг , тъй че и двата кораба да са разполагаем за тържества по случай 70-та годишнина от основаването на Китайската национална република през октомври 2019 година

Отплаването на Ляонин от Далиан съответствува с военно обучение , ръководено от Китайската администрация за морска сигурност. Ученията са планувани от 21 януари до 28 януари 2019 година в северното море Хуангхай покрай Далиан.
 Съединени американски щати обезпокоени: Китай на път да се трансформира във водеща военна мощ
Съединени американски щати обезпокоени: Китай на път да се трансформира във водеща военна мощ

Вече изпреварва противниците си в някои връзки

През 2016 година и през 2017 година Ляонин, изтребители J-15 и ескортиращи кораби бяха ситуирани в Южнокитайското море , където самолетоносачът " прави полетни интервенции и интервенции на специфични сили в Тайванския пролив и Филипинско море ", съгласно отчета на министерството на защитата на Съединени американски щати от 2018 година за военните качества на Китай, оповестява " Нешънъл интерест ".

В западната част на Тихия океан през април 2018 година в учения с Ляонин вземат участие и шест други военни кораба.

Групата е практикувала интервенции и отбранителни маневри , целящи " инспекция на взаимната дарба на корабите и въздухоплавателните средства на групата, разглеждане на офанзивните и отбранителни системи на групата и поощряване на способността на командирите да вземат решения, когато са изправени пред комплицирани условия ", съгласно " Чайна дейли ".

" Интензивните интервенции и морската среда неизбежно водят до деградация и разяждане на кораба. Необходимо е самолетоносачът да бъде подложен на постоянна поддръжка след няколко години употреба, в това число замяна на части и съставни елементи с нови , с цел да се подсигурява вярното действие на кораба ", добавя " Глобал таймс ".
 Съединени американски щати не изключват изпращане на самолетоносач в Тайванския пролив
Съединени американски щати не изключват изпращане на самолетоносач в Тайванския пролив

През 2018 година Вашингтон на три пъти изпрати бойни кораби

Също по този начин са усъвършенствани датчиците и електрониката на Ляонин , до стандарт непосредствен до по-новия самолетоносач Шандонг. Основната роля на двата кораба във военно време е да обезпечат въздушно покритие за други кораби , съгласно организацията за разузнаване на Съединени американски щати.

" Сегашните китайски самолетоносачи и плануваните нови такива ще продължат въздушни защитни чадъри отвън обсега на крайбрежните системи и ще оказват помощ на операционните групи да работят в далечни морета ", се споделя в отчета на американското разузнаване от януари 2019 година

Но даже с усъвършенствания и допустима военна роля, китайският флот към момента счита, че Ляонин е подготвителен транспортен съд . За разлика от други китайски военни кораби, Ляонин не принадлежи към нито един от районните флотилии.

Шандонг може да бъде първият китайски самолетоносач, напълно обслужващ флота. " Основната цел на този самолетоносач ще бъде да обслужва районна задача за защита . Пекин евентуално също ще употребява самолетоносача, с цел да проектира власт в цялото Южнокитайско море и евентуално в Индийския океан ", твърди разузнаването на Съединени американски щати.

Трети, по-голям самолетоносач е в развой на създаване в Шанхай и би могъл да е подготвен доникъде на 2020-те. До средата на 30-те години китайският флот може да има до шест самолетоносача .
 Съединени американски щати възпира Русия и Китай с нуклеарен боеприпас и датчици в космоса
Съединени американски щати възпира Русия и Китай с нуклеарен боеприпас и датчици в космоса

Пентагонът не може да спре с Противовъздушна отбрана, офанзива от огромна нуклеарна мощ, като Русия или Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР