След серия публикации на „Марица“ , 40-годишната дупка зад пощата

...
След серия публикации на „Марица“ , 40-годишната дупка зад пощата
Коментари Харесай

След публикации на Марица: 40-годишната дупка зад пощата в...

След серия изявления на „ Марица “, 40-годишната дупка зад пощата в „ Кършияка “ към този момент е в историята. Собствениците на парцела – „ Виваком “ и „ Български пощи “ почистиха сметището, запълниха с пръст терена и го оградиха с телена мрежа. Засега вложения или продажба на апетитното място от над 50 декара не се плануват. Както „ Марица “ писа, прилежащата повърхност на досегашната дупка, която е общинска и на която до неотдавна имаше противозаконни гаражи, се чака да стане паркинг. Трябва единствено от регион „ Северен “ да започват процедура.

Кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев неотдавна разгласи, че мястото ще стане привлекателно за жителите. Той също предприе дейности за решение на дългогодишния проблем, за което написа и прочувствен пост в профила си във Facebook.

„ Един прелестен детски спомен от Кършияка, когато бяхме деца и ходихме зад пощата да си търсим части жички от телефонните кабели, с цел да си свързваме батерийки с крушки, за скобарки и доста други неща. Отзад беше почнал градеж на нова телефонна централа, тъй като телефоните бяха ъгъл и се чакаше дълго време за свързване. Строежът по този начин и не се реализира и си заставам близо 40 години, прочут като “Дупката”. След извършени диалози със притежателите, към този момент няма и диря от неугледното бунище, в което се беше трансформирал теренът в центъра на регион “Северен”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР