След серия от протести през последните 10 дни в някои

...
След серия от протести през последните 10 дни в някои
Коментари Харесай

След яростни протести: Нидерландия разхлаби част от строгите...

След серия от митинги през последните 10 дни в някои от най-големите градове на страната, държавно управление в Нидерландия съобщи, че ще облекчи рестриктивните мерки си за Covid-19, които бяха измежду най-строгите в Европа.

Местните управляващи отварят още веднъж от през днешния ден редица браншове на публичния живот, в това число питейни заведения, заведения за хранене и музеи, които бяха затворени близо 40 дни (от 18 декември) в опит да се ограничи разпространяването на разновидността Omicron в страната.

Въпреки рестриктивните мерки случаите на Covid-19 в Нидерландия не престават да се усилват, като в последните дни в този момент се записват към 60 хиляди нови позитивни проби ежедневно. Премиерът Марк Рюте сподели на конференция, че страната " поема риск " за облекчение на рестриктивните мерки. Въпреки растящият брой новозаразени, все по-малко нидерландци се хоспитализират в интензивните отделения. Новите правила ще бъдат в действие до 8 март, в случай че няма фрапантна смяна в хода на пандемията.

Кафенетата, питейните заведения и заведенията за хранене ще бъдат позволени да отворят до 22:00, само че влизането в тях ще става или с имунизационен паспорт или с документ за скорошно възобновяване от коронавирусна зараза. Нощните клубове ще останат затворени, а потенциалът за спортни и културни събития ще бъде стеснен до 1250 души.

Изминалият уикенд беше тежък за държавното управление в Нидерландия, откакто първо хотелиерите излязоха на митинг, по-късно редица заведения в страната отвориха порти на инат на рестриктивните мерки, а десетки музеи и театри съшшо възобновиха ефективно през почивните дни в символ на противоречие с ограниченията. Голяма част от жителите пък са недоволни, че 90% от популацията е имунизирано, а 57% са получили бустерна доза.
Свързани вести Омикрон проваля Коледа в Европа: Пълен локдаун в Нидерландия, да се готви Кралството
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР