След Сената, в късните часове снощи и Камарата на депутатите

...
След Сената, в късните часове снощи и Камарата на депутатите
Коментари Харесай

Камарата на депутатите в Италия също одобри правителството на Марио Драги

След Сената, в късните часове нощес и Камарата на депутатите в италианския парламент даде зелена светлина на държавното управление на Марио Драги.

С 535 гласа " за ", 56 " срещу " и петима въздържали се долната камара на италианския парламент гласоподава избор на доверие на кабинета на Марио Драги. Той получи рекордното безусловно болшинство, сходно на гласуването в Сената, с поддръжката на разнородни партии като Демократическата, " Свободни и равни ", " Италия вива ", " Форца Италия ", " Лига ", " Смесената група ", " Италианското асоциативно придвижване в чужбина ", " Движението за автономия” и, несъмнено, най-голямата парламентарна група от " Пет звезди ". От придвижването обявиха, че ще бъдат лоялни, само че прецизираха, че в това време ще бъдат бдителни и доверието е с условия.

15 сенатори от " Пет звезди " гласоподаваха " срещу " и бяха изгонени незабавно. В Камарата на депутатите 16 техни сътрудници също дадоха негативен избор, а четирима се въздържаха, което увеличи напрежението в антисистемното придвижване. Освен тях " срещу " в двете камари гласоподаваха представителите на " Братя на Италия " и Италианската левица.

Първата интернационална среща на Драги като министър председател е през днешния ден с водачите на Г-7 във видео полемика, отдадена на битката против пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР