След седмици на ограничителни мерки и извънредно положение някои държави

...
След седмици на ограничителни мерки и извънредно положение някои държави
Коментари Харесай

Кои страни започват да смекчават ограничителните мерки срещу коронавируса

След седмици на ограничаващи ограничения и изключително състояние някои страни към този момент възнамеряват постепенна анулация на рестрикциите, въведени за да забавят разпространяването на ковид . Ето по какъв начин обособените държавни управления считат да преминат към по-облекчен режим на живот.
Китай
Централната китайска провинция Хубей, като се изключи столицата си Ухан, стартира да отстранява рестриктивните мерки за придвижването на хората на 25 март, само че с избрани условия, предава организация Фокус по данни на AFP.
Ухан, който поведе света с невиждано карантинно блокиране през януари, месец откакто новият ковид се появи за първи там, най-сетне го анулира на 8 април. Оттогава градските управляващи сложиха 70 от 7-те хиляди жилищни квартала още веднъж под карантина поради така наречен „ асимптоматични “ лица, които бяха открити там. Гражданите на Хубей би трябвало да покажат на телефона си зелен „ здравен код “, което значи, че се смятат за здрави и могат да пътуват.
Чехия
От 7 април чехите могат да тичат и да карат колело на открито, а също така не са задължени да носят защитни маски . Магазини, които продават култивиран и строителни материали и колела, получиха разрешение да отворят на 9 април. Малките магазини ще отворят от 20 април, по-големите от 11 май, а заведенията за хранене и комерсиалните центрове от 8 юни.
Ще има и отчасти отваряне на образователни заведения, в това число и за осъществяване на изпити, само че естественият ход на образователните занятия ще стартира най-рано през септември с новата образователна година. Министърът на опазването на здравето Адам Войтех обаче съобщи, че проектът ще зависи от спазването на хигиеничните правила и от оценки на разпространяването на ковид.
Австрия
На 14 април Австрия разреши на по-малките магазини да възобновят работа, а по-големите ще ги последват при започване на май. В средата на май ще отворят и заведенията за хранене. До края на април са разрешени единствено основни пътувания, само че рестриктивните мерки в учебните заведения и университетите, както и за културни събития или обществени събирания ще продължат по-дълго.
Италия
В някои райони на Италия , където работи изцяло ограничаване на придвижванията от 10 април, някои магазини, като книжарници и публични перални, получиха разрешение да отворят във вторник.
Испания
В Испания, където въведените на 14 март ограничаващи ограничения бяха удължени до 25 април, във вторник възобновиха работи строителните предприятия и заводите, а държавното управление разпредели сред тях 10 милиона маски.
От 30 март в страната са спрени всички несъществени стопански действия. Премиерът Педро Санчес съобщи в неделя, че „ деескалацията “ на ограниченията за блокиране „ ще стартира най-рано след две седмици и ще бъде доста постепенна и доста внимателна “.
Дания
На 15 април Дания ще открие още веднъж детските градини и началните учебни заведения, които ще бъдат последвани от гимназиите на 10 май. Други ограничавания за затваряне на граници, питейни заведения, заведения за хранене, търговски центрове, възбрана за събиране на повече от 10 души и ограничение на пътуванията в чужбина ще останат в действие, в някои случаи в продължение на месеци, предизвести държавното управление.
Франция
Франция ще стартира частична анулация на ограничаващите ограничения на 11 май, с последователното отваряне на учебните заведения. Университетите, питейните заведения, заведенията за хранене и кината ще останат затворени, както и границите на Франция с страни отвън Европа. Призовават се възрастни и уязвими хора да останат у дома.
Норвегия
Норвегия възнамерява последователно да облекчи рестриктивните мерки си от 20 април, като стартира от отваряне на детските градини и унищожаване на възбраната за хората да живеят в извънградските си парцели. Някои експерти в региона на опазването на здравето ще могат да се върнат на работа. От 27 април междинните учебни заведения и университетите ще бъдат отчасти отворени, както и салоните за коса, масаж и козметика. Другите ограничаващи ограничения обаче остават до второ разпореждане.
Португалия
В Португалия, която живее в изключително състояние от 19 март, управляващите се надяват последователно да се върнат към естественото през май.
Съединени американски щати
Освен в случай че президентът Доналд Тръмп не вземе общонационално решение, анулацията на ограничаващите ограничения в Съединените щати може да се извърши настрана от всеки щат. Няколко щати към този момент предизвестиха, че процесът на наново отваряне ще бъде муден, с цел да се избегне обновяване на епидемията.
Швейцария
Очаква се швейцарските управляващи би трябвало да разгласят на 16 април първото облекчение на ограниченията до края на април.
Всичко за ковид четете ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР