След седмици на кървави сражения руските сили установиха пълен контрол

...
След седмици на кървави сражения руските сили установиха пълен контрол
Коментари Харесай

Северодонецк е изцяло под руски контрол, съобщи кметът на града

След седмици на кървави сражения съветските сили откриха цялостен надзор над Северодонецк, заяви кметът на източния украински град. Губернаторът на Луганска област удостовери, че украинските сили са се отдръпнали ог града на авансово готови позиции.

Руската страна разгласи, че химическият цех " Азот " е минал напълно в съветски ръце, откакто са го напуснали 800 мирни поданици. Според кмета на Северодонецк в завода има още хора. Боевете за Лисичанск не престават.

Тази заран десетки съветски крилати ракети поразиха обекти в Северна и Западна Украйна. Руски бомбардировачи за първи път са работили от въздушното пространство на Беларус, заяви украинското разузнаване и упрекна Кремъл, че се стреми да въвлече Минск във войната като страна в спора.

Русия ще достави на Беларус ракетни комплекси " Искандер-М ", даде обещание президентът Владимир Путин на беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, с който се срещна в Санкт Петербург.

Лукашенко е изискал помощ, с цел да може Беларус да даде " съразмерен отговор " на прелитането на бойни самолети на НАТО над беларуско-полската граница, които съгласно него са въоръжени с нуклеарни оръжия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР