След седмица всички основни туроператори отварят чатърните си програми с

...
След седмица всички основни туроператори отварят чатърните си програми с
Коментари Харесай

Ангелкова: Първите чартърни туристи пристигат в Бургас на 26 юни

След седмица всички съществени туроператори отварят чатърните си стратегии с туристи на българското Черноморие. Първите доказани чартърни туристи идват с полети от Нидерландия и Германия на 26 юни на летище Бургас. На 29 юни пък се очакват чартъри на летище Варна. 

Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг за вероятностите пред летния туристически сезон в подтекста на коронакризата. Ангелкова регистрира, че плануваните полети от 25 юни до края на септември за летище Бургас са над 10 600, а за летище Варна - над 6400. По думите й ще започват и полетите с туристи от Полша и Чехия.

Миналата седмица обаче кметът на Бургас Димитър Николов, заяви, че единствено за ден са били анулирани 150 полета до летище Бургас, декларирани за юли. Независимо от това министър Ангелкова разгласи, че от идната седмица започва постепенно оживление на полетната стратегия на всички съществени туроператори, които оперират на нашия пазар. Според нея летният сезон може да продължи до края на октомври. Очакваният спад спрямо предишния летен сезон ще бъде към 35%.

Ангелкова разяснява и думите на премиера Бойко Борисов, който призова туристическите компании с изключение на да желаят поддръжка от страната, да създадат старания да привлекат българите, вместо те да отиват на отмора в Гърция.  " Колкото българи вървят в Гърция, почти и толкоз гърци посещават България ", сподели Ангелкова. За 2019 година 1,4 млн. българи са посетили Гърция, а 1,3 млн. гръцки туристи - България.  " Както България е в главните целеви пазари на Гърция, по този начин и при нас Гърция е на второ място като целеви пазар ", сподели министърът на туризма. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР