След седмица ще представим цялостна програма за управление на страната.

...
След седмица ще представим цялостна програма за управление на страната.
Коментари Харесай

ГЕРБ: Поне половината от кризите в страната са домашно производство

След седмица ще представим цялостна стратегия за ръководство на страната. Кризите в България не са вносни. Ако бяха, можехме да се надяваме някой извън да ги оправи. Поне половината от рецесиите в страната са домашно произвеждане. Има поредност от ограничения, с които могат да бъдат овладени. В това бе безапелационен зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев на конференция в централата на партията.
Прочетете още
Нужен е отговор кой ще е лечителят. България би трябвало да е ръководена от ясна стратегия, ясна поддръжка и от партии, които нямат идеологически разнобой. Кризите, въпреки че някои от тях имат секторен темперамент, не могат да бъдат преборени секторно. МФ няма задоволителен инструментариум да пребори инфлацията, да вземем за пример. Най-бързо тя може да бъде понижена през цените на енергоносителите, сподели Дончев.



 

За България е от основно значение да увеличим на два милиона резервирания потенциал. Това е гаранция за действителни диверсификация. Ние притежаваме 20% от собствеността на компанията. Капацитетът на този терминал е 6 милиарда годишно, а ние сме резервирали половин. Трябва да ги увеличим на два и това е изцяло удачно и даже наложително за всеки, който милее за енергийната диверсификация на страната. Очаква се главните снабдители на този терминал да бъдат Съединени американски щати, Катар, Алжир, тъй че ще имаме благоприятни условия.

Като втора мярка " Булгаргаз " следва да разгласи обществен транспарантен интернационален търг за доставка на полутечен газ. Така ще се подсигурява сигурността на доставките за българските консуматори. Ще имаме дълготрайни контракти и няма да купуваме газ ден за ден както в този момент. Нужна е и диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво.

Високите цени на природният газ станаха причина една част от предприятията да понижат производството си. Ние считаме, че извънредно значима мярка е да бъде преструктуриран фонд сигурност. Ние виждаме опция той да обхване цялата сигурност на енергийната система. Така ще можем да компенсираме и небитовите консуматори на природен газ. Така ще запазим конкурентоспособността и ще успокоим галопиращата инфлация.

В резултат на наше предложение се даде опция българският бизнес и небитовите консуматори да заплащат тавана на цената на електричеството - 250 лева на мегаватчас. Изключително значимо за страната ни е да се усъвършенства механизма за подкрепяне. Затова и би трябвало да са ясни съответните критерии по какъв начин това ще се случва. Трябва да има критерии, на база на тези критерии да се поддържат най-подходящите компании. Рецептата за излизане от рецесията е да има устойчиво и умело ръководство на страната. Това изясни някогашният енергиен министър Теменужка Петкова, съобщи 24 часа

Цените скачат неудържимо и това не се дължи единствено на интернационалната конюнктура, а и на управнически решения. По отношение на небитовите консуматори обяснихме какви са нашите оферти, а те се отнасят и за учебни заведения и лечебни заведения. Преструктурирането на фонд " Сигурност " е едно решение, което още от в този момент слагаме на масата. Ние предвидихме, че ще има от ден на ден хора в потребност от помощ за отопление. Поне 400 000 души ще се нуждаят от такава помощ съгласно нас. Все повече хора търсят дърва за огрев тази година вместо да вървим напред - хората се връщат обратно. Смятаме, че е извънредно значимо само страни предприятия да могат да добиват дърва. Почти 200 лв. към този момент е цената на кубик дърва, а предходната година беше 90 лв.. Нужни са профилирани оператори, които да могат да обезпечат положителни цени, изясни някогашната обществена министърка Деница Сачева.

По отношение на незаконните мигранти Сачева изясни, че е значимо съдействието по предварителната защита с Гърция и Турция, както и предприемането на наказателни ограничения против мигрантите. Тя настоя и за създаването на национална стратегия за право на настаняване, труд, обучение и обществено подкрепяне за бежанци, защото миграционните талази не се обрисува да спрат.

В България инфлацията е двойна - до момента в който междинната инфлация в Европа е 8-9%, в България от юли тя е 15%. Голяма част от решаването на рецесията с инфлацията е използването на ограничения за енергетиката, съобщи Александър Иванов от ГЕРБ.

Заеми, трансформиране на разноски и опазване на налозите са трите ограничения, които могат да се приложат, съгласно него. Национална агенция за приходите би трябвало да бъде ръководена с предвидливост и експертиза, а организация " Митници " би трябвало да понижи контрабандата и да се съберат средствата, които се въртят в сивата стопанска система, с цел да влязат в страната.

Трябва да се върне устойчивостта на обществените финанси на страната. Мерките, които съответно и бързо могат да бъдат подхванати, са направени по този начин, че в идващите няколко години не могат да се възстановят бързо, а е нужна поредна политика. Популизмът коства скъпо. Запазването на данъчния модел е поръчител за жителите за увеличение на заплатите на своите работещи - нещо извънредно значимо, с които да успокоим бизнеса. Защото всяко увеличение на налозите води и до рекордно ниски равнища на интерес за задгранични вложения в България, сподели още Иванов.

Бюджетната консолидация би трябвало да бъде плавна и безболезнена за хората, а за това ще е необходим повече от един мандат. Вече втора година България не получава свежо европейско финансиране. Това значи, че се бави модернизацията, и води  макроикономически резултати. Това изясни зам.-шефът на партия ГЕРБ Томислав Дончев.

Одобряване на оперативните стратегии и отваряне на схеми за безплатно финансиране даже и по стратегии, които още не са утвърдени, с цел да се задвижат парите и да има позитивен макроикономически резултат.

Усилията за търсене на газ и петрол в Черно море не са престанали. Въглеводороди в българската зона на Черно море има, въпросът е да се откри задоволително огромен сектор, който да разрешава рандеман. Нашите съседи Румъния и Турция към този момент го вършат. А шистов газ в Добруджа няма.

Дискусията за шистов газ все още е неуместна. Тема е сега добивът на стандартен газ в България, с цел да може да имаме оптималната самостоятелност при добива на газ, разяснява Дончев. " Няма по-голяма диверсификация от това да разчитаме на локални запаси ", добави Петкова.

Въпросът за възможни обединения ни го задават по няколко пъти на седмица. Нека народът да се произнесе на коя политическа мощ какъв брой поддръжка ще даде и коя политическа мощ какъв брой народни представители има. Ние съдружни договаряния срещу няма да водим, разяснява Дончев.

Трябва да се приказва с всички, защото България е залята от рецесии. 

" Десетки хора работиха по антикризисните ограничения. Това вълнува хората. Основният ни спор е с партията на медиаторите, тъй като тя върна медиаторите в газа, нефта, тока. Всичко се случва в интерес на Руската федерация. Когато обстоятелствата приказват, страна народът. По време на нашето ръководство бяхме сполетени от три международни рецесии - гръцката, мигрантската и коронавирус рецесията. И се справихме най-добре ", сподели водачът на партия ГЕРБ Бойко Борисов.

" България сега пръска кръв от неразумното ръководство на финансите ", счита Борисов, а идващото държавно управление би трябвало да бъде " антикризисно държавно управление, което да може да ни преведе през зимата ".

Една велоалея нямат издигната - не автомагистрала или тунел. Не единствено ще върнем европейските пари за " Струма ", само че и след това ще ги допълваме с пари от бюджета, разяснява Борисов последното държавно управление.

Съдебна промяна, ограничения за бизнеса, спорт, земеделие, проект за възобновяване и цели на партията са включени в програмата, направена от ГЕРБ.

" Газът ще го реша за часове. Както съм го решавал постоянно. Геостратегически на Балканите всичко се решаваше в София. За нас беше отворен Белия дом, Париж, Кремъл ", сподели Борисов и предизвести: " Премиерският поминък е комплициран, не е за всеки ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР