След седмица ще представим цялостна програма за управление на страната.

...
След седмица ще представим цялостна програма за управление на страната.
Коментари Харесай

ГЕРБ: Поне половината от кризите в страната са домашно производство /видео/


След седмица ще представим цялостна стратегия за ръководство на страната. Кризите в България не са вносни. Ако бяха, можехме да се надяваме някой извън да ги оправи. Поне половината от рецесиите в страната са домашно произвеждане. Има поредност от ограничения, с които могат да бъдат овладени, съобщи зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев на конференция в централата на партията.

Нужен е отговор кой ще е лечителят. България би трябвало да бъде ръководена от ясна стратегия, ясна поддръжка и от партии, които нямат идеологически разнобой. Кризите, въпреки че някои от тях имат секторен темперамент, не могат да бъдат преборени секторно. Министерството на финансите няма задоволителен инструментариум да пребори инфлацията, да вземем за пример. Най-бързо тя може да бъде понижена през цените на енергоносителите, сподели Дончев.

За България е от основно значение да увеличим на два милиона резервирания потенциал в терминала в Александруполис.

Като втора мярка „ Булгаргаз “ следва да разгласи обществен транспарантен интернационален търг за доставка на полутечен газ. Така ще се подсигурява сигурността на доставките за българските консуматори. Ще имаме дълготрайни контракти и няма да купуваме газ ден за ден както в този момент. Нужна е и диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво.

Високите цени на природният газ станаха причина една част от предприятията да понижат производството си. Ние считаме, че извънредно значима мярка е да бъде преструктуриран фонд сигурност. Ние виждаме опция той да обхване цялата сигурност на енергийната система. Така ще можем да компенсираме и небитовите консуматори на природен газ. Така ще запазим конкурентоспособността и ще успокоим галопиращата инфлация.

В резултат на наше предложение се даде опция българският бизнес и небитовите консуматори да заплащат тавана на цената на електричеството – 250 лева на мегаватчас. Изключително значимо за страната ни е да се усъвършенства механизма за подкрепяне. Затова и би трябвало да са ясни съответните критерии по какъв начин това ще се случва. Трябва да има критерии, на база на тези критерии да се поддържат най-подходящите компании. Рецептата за излизане от рецесията е да има устойчиво и умело ръководство на страната. Това изясни някогашният енергиен министър Теменужка Петкова.

Цените скачат неудържимо и това не се дължи единствено на интернационалната конюнктура, а и на управнически решения. По отношение на небитовите консуматори обяснихме какви са нашите оферти, а те се отнасят и за учебни заведения и лечебни заведения. Преструктурирането на фонд „ Сигурност “ е едно решение, което още от в този момент слагаме на масата. Ние предвидихме, че ще има от ден на ден хора в потребност от помощ за отопление. Поне 400 000 души ще се нуждаят от такава помощ съгласно нас. Все повече хора търсят дърва за огрев тази година вместо да вървим напред – хората се връщат обратно. Смятаме, че е извънредно значимо само страни предприятия да могат да добиват дърва. Почти 200 лв. към този момент е цената на кубик дърва, а предходната година беше 90 лв.. Нужни са специлизирани оператори, които да могат да обезпечат положителни цени, изясни някогашната обществена министърка Деница Сачева.

По отношение на незаконните мигранти Сачева изясни, че е значимо съдействието по предварителната защита с Гърция и Турция, както и предприемането на наказателни ограничения против мигрантите. Тя настоя и за създаването на национална стратегия за право на настаняване, труд, обучение и обществено подкрепяне за бежанци, защото миграционните талази не се обрисува да спрат.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР