След събитията в Израел от последните дни български туроператори отменят

...
След събитията в Израел от последните дни български туроператори отменят
Коментари Харесай

Какво да направите, ако сте платили за екскурзия, а тя се отмени

След събитията в Израел от последните дни български туроператори анулират екскурзиите до страната. Нискотарифните компании в България пък анулираха своите полети още през уикенда.
 
Доста хора са обезпокоени да пътуват към Израел, и самите туристически организации, с цел да запазят живота и здравето на своите туристи, анулират пътуванията към тази дестинация.
 
" В момента имаме форсмажорно събитие или военни дейности, в резултат на които са анулирани всички пътувания към Израел. Имаме анулирана една екскурзия, която трябваше да започни в понеделник, само че е обвързвана с круизно пътешестване, което приключваше в събота и неделя в Израел, само че, за жалост, няма да се случи това. Нашите туристи ще бъдат обезщетени като ще останат по-дълго време на кораба или който няма опция ще се върне назад към България ", изясни Павлина Илиева, ръководител на Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници, Обединение " Бъдеще за туризма " пред Българска национална телевизия.

Нелицензирани туроператори подмамват с ниски цени

При такива форсмажорни условия има няколко благоприятни условия за компенсиране на туристите и това, което се предлага е:
 
    да се размени дестинацията с друга;

    да вземат ваучер, в случай че не могат да плануват интервала, за който могат да анулират пътуването;

    в случай че не желаят тези два разновидността, сумата им би трябвало да бъде възобновена в период от 14 дни.
 
 istock istock
Другите дестинации, към които се пренасочват пътуващите, са Йордания и Египет. Те също са доста известни на пазара и за тях има чартърни стратегии.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР