След събирането на политическите противници ПП и ГЕРБ, в политическото

...
След събирането на политическите противници ПП и ГЕРБ, в политическото
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Прозападните либерали ще долепят Радев до Путин. Дали е вярно, е друг въпрос

След събирането на политическите съперници Политическа партия и ГЕРБ, в политическото пространство има потребност от съперник. Той се явява в лицето на президента Румен Радев, който няма да им остане задължен. В средата се отваря една доста огромна ниша за баланс.

 

Така изпълнителният шеф на социологическа организация " Галъп " Първан Симеонов в предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS разяснява политическата конюнктура в страната.

 

Според него новата политическа обстановка, която ще следим в страната е: от едната страна прозападните либерали, от другата – „ Възраждане ” и по средата може би ще се разположи президентът Радев като политическо наличие.

 

Президентът Румен Радев е съперник на партия „ Възраждане ”. Доверието и недоверието към него е съвсем еднообразно. Когато са сходни стойностите, това към този момент е добър отзив.

 

„ Прозападните либерали ще долепят Радев до Путин. Дали е правилно, е различен въпрос ”, изясни социологът.

 

„ Това държавно управление стартира без заем на доверие. Обикновено, когато гледаме доверието в държавното управление, то е ниско. Когато има нов кабинет, постоянно има бонус, прочут отскок. Сегашното държавно управление стартира без нормалния отскок на доверие. През 2009 година, когато на власт пристигна Бойко Борисов за малко доверието в кабинета беше над недоверието, което е необичаен случай. По времето на Симеон Сакскобургготски дори беше още по-ясно изразено ”, добави Симеонов.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР