След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще

...
След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще
Коментари Харесай

Премиерът Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер! Оттам нататък – ще говоря с Габриел

След ротацията се виждам като вицепремиер. Оттам нататък – ще забележим, предстоят договаряния. Да, вярвам на госпожа Габриел. Тя е човек, който има тези европейски полезности, които аз споделям. Имаме общи цели. Разбира се, политическата среда е много сложна. Както виждате политическата среда е много сложна, тъй че всеки от нас би трябвало да се оправя с това, че имаме доста комплицирана структура, която би трябвало да взима решения. Това отговори министър председателят акад. Николай Денков на въпрос къде се вижда след ротацията. Той участва на церемонията по откриването най-дългия и съвременен пътен тунел в у нас – „ Железница “.
„ Очаквам, като се върне от чужбина, Мария Габриел да даде знак по кое време е подготвена за диалози. Не сме се разбрали още по въпроса кой ще бъде външен министър “, добави той.
За да можем да се оправим, би трябвало правилно всякога да се гледа кое зависи от законодателната власт, кое от изпълнителната и кое от другите регулатори. Много постоянно виждаме разбъркване на функционалности и взимане на решения по не най-правилния метод “, съобщи Денков.
Той разяснява и рецензиите на президента Румен Радев към работата на държавното управление и сглобката.
„ Това, че президенството има някакви аспирации към взимането на решения, е проблем на институцията. Има систематизиране на власт. Това, което постоянно виждаме, е предпочитание да се нападат институции, които си извършват отговорностите тъкмо по този начин, както са записани в Конституцията “, сподели още министър председателят, представен от Нова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР