След решението на Конституционния съд, че правосъдният министър има основание

...
След решението на Конституционния съд, че правосъдният министър има основание
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Възможно най-скоро ще внеса предложение за прекратяване мандата на главния прокурор

След решението на Конституционния съд, че правосъдният министър има съображение да желае оставката на основния прокурор, през днешния ден в Народното събрание министър Надежда Йорданова отхвърли да разгласи по кое време ще внесе настояването за предварителното премахване на Иван Гешев.

" От през вчерашния ден след обнародването на решението на Конституционния съд в държавен вестник, тече тридневният конституционно открит период за влизането му в действие. Той ще влезе в действие в края на седмицата. Оттук насетне допустимо най-скоро ще внеса своето предложение в Пленума на Висш съдебен съвет ", сподели Йорданова.

На въпрос на Българска национална телевизия поддържа ли мнението на президента, че този състав на Висш съдебен съвет не може да вземе рационално решение, министър Йорданова сподели, че не може да е предубедена.

" Като министър на правораздаването, аз не мога да подлагам на подозрение това че, подобаващ орган ще приложи закона подобен, какъвто е, тъй че не мога да допускам и да подобавам с предразсъдъци по отношение на съответните процедури. "

" Ние не приказваме за оставка, а за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. Нека да забележим в какви периоди ще бъде прегледано моето предложение, по-късно ще разясняваме има ли време този Висш правосъден съвет да избере нов прокурор ", изясни тя.

Министърът разяснява и проблема " Барселонагейт ". " Тези документи не са в Министерство на правораздаването. Не мога да разясня ", съобщи Надежда Йорданова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР