След решението на Конституционния съд, че министърът на правосъдието може

...
След решението на Конституционния съд, че министърът на правосъдието може
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Срещу съдебната система се води пропагандна война

След решението на Конституционния съд, че министърът на правораздаването може да направи искане до пленума на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на така наречен „ трима огромни “ в правосъдната система, действително тази процедура се организира за първи път. Стана ясно, че основният прокурор не е недостижим. Той носи и наказателна отговорност наедно с всички български магистрати. Това сподели пред БНР Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена работа, преди част от Висшия правосъден съвет (ВСС).

И уточни, че процедурата не е направена по този начин, че „ настояването да не мине “: „ Този орган е формиран от едни от най-хубавите адвокати в България. Няма по какъв начин във Висш съдебен съвет да попаднат инцидентни хора, които да са юридически необразовани “.

Според него прокуратурата е подложена на нападателна военна интервенция от страна на изпълнителната власт. „ Явно хората, които ръководят, не осъзнават какъв брой нездравословно е това. И че един от основополагащите правила на актуалната демократична страна е разделянето на управляващите “.

Той уточни, че огромният проблем за правосъдната система в България е, че против нея се води пропагандна война. „ Нещата се изопачават, безогледно се лъже във връзка с прокуратурата “.

По думите му закриването на профилираното правораздаване ще бъде „ голяма неточност, тъй като няма да има кой да организира битката против проведената престъпност “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР