След решението на Германия да въведе отново фиксирани проверки по

...
След решението на Германия да въведе отново фиксирани проверки по
Коментари Харесай

Австрия въведе гранични проверки, а Швейцария все още обмисля плановете си

След решението на Германия да вкара още веднъж закрепени инспекции по границите си тази седмица, Австрия възнамерява да направи същото по границата си с Чехия, а Швейцария си резервира правото да предприеме спомагателни ограничения, съобщи ДПА.

Австрийският ход е реакция на нововъведените от Германия инспекции по границата с Чехия и цели да попречи на контрабандистите да избегнат правораздаването, съобщи през вчерашния ден министерството на вътрешните работи във Виена. Австрийската мярка към този момент ще остане в действие за период 10 дни, считано от сряда, посочи ведомството.

Онзи ден, след известно съмнение , немският министър на вътрешните работи Нанси Фезер уведоми Европейската комисия за въвеждането на физически инспекции по границите с Полша, Чехия и Швейцария . Малко по-късно бяха осъществени първите инспекции непосредствено на границата. Според Фезер мярката има за цел да ограничи противозаконната миграция и да се бори с трафика на мигранти. От 2015 година Германия също по този начин ревизира хората, които влизат в провинция Бавария от Австрия.

Миналата седмица Полша, Чехия и Австрия удължиха периода на краткотрайните инспекции по границите си със Словакия до началото на ноември, с цел да лимитират противозаконната миграция по балканския маршрут към Западна Европа.

Швейцария също си резервира правото да предприеме спомагателни ограничения по границите си поради миграционната конюнктура в Европа, съобщи през днешния ден в отговор на питане представителят на Държавния секретариат по миграцията в Берн. Германските инспекции по границата с Швейцария ще се правят в тясно съдействие, сподели още представителят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР