След репортажа, в който ви показахме как автомобили паркират в

...
След репортажа, в който ви показахме как автомобили паркират в
Коментари Харесай

Проблемите с паркирането по улица Иван Асен продължават

След репортажа, в който ви показахме по какъв начин коли паркират в нарушаване, с цел да спестят от " Зелена зона ", наши фенове ни изпратиха още сигнали на извършители. Става дума за ул. " Иван Асен " и нейните директни. Практиката да се стопира на самото кръстовище или от неразрешената страна на улицата продължава, а от Центъра за Градска подвижност не могат да реагират на всички сигнали и мъчно овладяват обстановката с нарушителите.

София

Един от сигналите, който получихме, е за тези коли, които са снабдители на пица. Според хората от квартала те паркират в нарушаване всеки ден и основават запушване.

" Има доста недоволства от живущите, че спирате в нарушаване, а не на зона. "

" Няма такова нещо. Ние си плащаме напълно постоянно паркоместа и всичко си е заплатено към Общината. "

" От тази страна на улицата е неразрешено прекъсването обче. "

" Да, само че това става за секунди. "

Всъщност не става дума за секунди, тъй като колите за доставки не са там единствено когато разнасят поръчките си. И други снабдители постоянно се възползват от практиката да стопират в нарушаване, с цел да не им се сложи скоба. "

" Редовна процедура ли е по този начин да спирате? "

" Не е постоянна процедура, рядко се случва. "

" Ама тъй като пестите от зелена зона, ли? "

" Не, просто нямаше места. "

" Е по какъв начин да няма, вижте какъв брой доста има. "

" Моля ти се, че бързам! "

Това е характерен образец за паркиране на неразрешено място и пестена на пари от зелена зона.

" Платихте ли си за зона? "

" Да! "

" А за какво не спряхте на паркомясто? "

От Центъра за градска подвижност са уверени, че обстановката ще се усъвършенства, когато идващият месец получат десетте нови паяка.
Румяна Милова, член на Управителния съвет на Центъра за градска подвижност: " Автомобили, които паркират в кръстовище, би трябвало да бъдат репатрирани, защото в случай че им сложим скоба, те ще пречат на придвижването и може да провокират ПТП. "
На ден в София се репатрират сред 150 и 200 автомобила, само че нарушителите са доста повече. От " Пътната полиция " обясниха, че няма по какъв начин да глобяват паркирал автомобил, в случай че лидерът не е при колата. Все отново при нагли извършители, не се колебайте да подадете сигнал или на 112, или непосредствено в Центъра за градска подвижност.
 Разширяват зелената зона в четири региона на София Разширяват зелената зона в четири региона на София
С нови към 5500 места ще се разшири "Зелената зона " в София. Това реши транспортната комисия в Столичния общински съвет. Предложението е на районнит...
 Коли, паркирали на кръстовища и пешеходни пътеки, остават без наказания Коли, паркирали на кръстовища и пешеходни пътеки, остават без наказания
Автомобили всеобщо паркират на кръстовища и пешеходни пътеки, с цел да не заплащат за синя и зелена зона. Сигналът, който получихме, е от ул. "Иван Асен " и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР