След репортаж по bTV образователното министерство осигурява автобус за учениците

...
След репортаж по bTV образователното министерство осигурява автобус за учениците
Коментари Харесай

След репортаж по bTV: До дни ще има автобус за учениците, които вървят км в тъмното пеша


След репортаж по bTV просветителното министерство обезпечава рейс за учениците в Родопите, които вървят километри пешком, с цел да отидат на учебно заведение.

За да отидат на учебно заведение 11-те деца от село Цветино изминават всяка заран по тъмни доби пешком 3 км през гората. Едва откакто стигнат прилежащо село могат да се качат на учебния автобус за Велинград.

„ Ние желаеме нашите деца да бъдат извозвани от Цветино до Велинград с цел да не могат да вървят пешком 2,5 км “, сподели Салих Трончев.

Транспорт по правата от село Абланица до село Цветино няма. Според превозвача повода е, че пътят е рисков.

„ Аз персонално показах междинния вид, за който и учениците да са задоволени, да има превоз, да ги взимаме от Абланица, в случай че те пожелаят, както преценяват това, в случай че е опасност “, сподели притежателят на транспортна компания Лазар Асьов.

„ Със боязън потеглят рано тъмното, вали не вали, децата потеглят на учебно заведение. Едно време този път беше черен, цялостен с дупки, вървеше „ Чавдар “ с 40 места, можеше, в този момент не може, за какво? “, пита жителката на селото Балидка.

От професионалната гимназия във Велинград отхвърлиха коментар, а след запитването на bTV от Министерството на образованието дадоха отговор: “Постъпилото заявление от шефа на ПГИТ ''Алеко Константинов''- Велинград за високопроходим учебен рейс е прегледано от комисията в МОН и подобен ще бъде възложен в най-кратък период. ”

“Искаме нашите деца също да бъдат образовани. Без значение дали ние сме в някое кътче на България. Ние все едно сме забравени от света “, добави Балидка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР