След разследване на OFFNews как шеф в АЕЦ Козлодуй е

...
След разследване на OFFNews как шеф в АЕЦ Козлодуй е
Коментари Харесай

След разследване на OFFNews: Остраниха шеф от АЕЦ, заплашвал полицай

След следствие на OFFNews по какъв начин началник в АЕЦ " Козлодуй " е заплашвал служител на реда, с цел да не написа акт за шофиране в нетрезво положение на пътя на негов другар, министър председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да извърши инспекция по случая.

От Министерство на енергетиката оповестяват, че през вчерашния ден казусът е бил тестван и след докладване на премиера, е взето решение за премахване на Пешко Караджов от поста шеф на отдел „ Физическа отбрана “ в атомната централа.

" До това решение се стигна поради проявено от него недопустимо държание към чиновник на Министерство на вътрешните работи в град Козлодуй. Действията се развиват в края на месец февруари тази година в границите на служебния кабинет, само че дейности по премахване на лицето тогава не са били подхванати ", пишат още от министерството.

OFFNews първи заяви за случая. Случаят е от февруари, само че в сряда в обществените мрежи се появи видео, което е запечатало случката. Тогава пътен служител на реда спрял за инспекция автомобил, който бил каран от другар на Караджов. При инспекция за алкохол дрегерът отчел 1.2 промила. Полицаят съставил акт, а пострадалият водач се обадил на Караджов за помощ, с който до скоро разпивали. " Притичайки се на помощ " на приятеля си, шефът в АЕЦ, стартира да наскърбява служителите на реда на място. А прокуратурата приключва следствието и се стига единствено до краткотрайно остраняване на Караджов. 

По време на случая неговите думи към служителя на реда са шокиращи: „ Аз тебе ще те сирна до земята. Ти на следващия ден няма да бъдеш служител на реда “, декларира Караджов, сърдит от формирания от служителя на реда акт и даже диктува на приятеля си по какъв начин да оспори акта: „ Не съм склонен със наличието на акта. Г-н... ми е желал рушвет “, се чува от записа.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР