След разрушителните трусове, в турския град Нурдагъ повечето хора живеят

...
След разрушителните трусове, в турския град Нурдагъ повечето хора живеят
Коментари Харесай

“Ставаме на лед”. Хората в Нурдагъ нощуват около огньове на улицата

След разрушителните земетресения, в турския град Нурдагъ множеството хора живеят на улицата и се събират към огньове, с цел да могат да се топлят. Това съобщи от града в най-засегнатата от земетресението в Турция провинция Газиантеп пратеникът на Ирина Иванова.

Шумът в Нурдагъ е непрекъснат поради работата на машините, с които се търсят оживели под отломките. Единствено настава тишина, когато се появява вярата, че някой оживял вика за помощ.

За половин час тук спасителите на няколко пъти мислеха, че са разкрили оживял. Надежда, която единствено за секунди потъна под отломките.

Близките на затрупаните стоят с часове в очакване да прегърнат още веднъж обичаните си. В Нурдагъ шумът от тежки машини, багери, коли за спешна помощ и хеликоптери не стопират съвсем непрекъснато. Близките на затрупаните стоят с часове в очакване да прегърнат още веднъж обичаните си.

Оцелелите няма къде да живеят, нямат и ток и вода. Юнуз споделя, че може да спи в колата, само че не и децата поради смразяващите температури.

“Много ни е студено е колите, ставаме на лед. Имаме проблем и със зареждането на гориво. Така се оправяме към този момент. По волята на Аллах, нека и страната да ни помогне. Тя прави всичко по силите й, мощно наранени са 11 окръга и помощта не може да стигне до нас ”, споделя Юкеж Юз.

Малкият Али, като доста други, е бил у дома, когато трусът е блъснал, и споделя: “Загубихме двама души от фамилията. Единият от тях е чичо ми. Сега сме добре. Но ще спим в колата ”.

Местните споделят, че до момента не са получавали интернационална помощ, колкото и да е обиден този град. Пристигат коли от Катар, с цел да оказват помощ в търсенето на оживели.

Доброволците се тормозят, че броят на жертвите единствено тук може да надвиши 3000 и че ще с всеки идващ ден става все по-трудно да се открият оживели.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР