След разпоредена от Апелативна прокуратура – София проверка са установени

...
След разпоредена от Апелативна прокуратура – София проверка са установени
Коментари Харесай

КОШМАР! Кметското синче било жителите на воля и безнаказано, полицията крила жалби срещу него

След разпоредена от Апелативна прокуратура – София инспекция са открити две тъжби в полицията в Петрич по отношение на обвинен за побой, за които не е известена способената прокуратура, сложени отводи за формиране на досъдебни производства по шест преписки и прекъснато досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране, оповестяват от Апелативна прокуратура – София.
В Апелативната прокуратура са постъпили материали от Окръжна прокуратура – Благоевград по отношение на разпоредена инспекция на преписки и досъдебни производства, засягащи В.Т. от петричкото село Марикостиново, оповестиха още от Апелативна прокуратура – София, предава novini.bg.
Повод за инспекцията са изявления и репортажи в медиите за нанесен от В.Т. побой на мъж и изказвания от жители по отношение на други негови действия.
В.Т. е притеглен в качеството на обвинен от Районна прокуратура – Благоевград по досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета. Случаят е от 9 юли и е обвързван с побой на 48-годишен мъж от Сандански, в резултат на което потърпевшият е с фрактура на слепоочната кост. По искане на държавното обвиняване по отношение на В.Т. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а дейностите по следствието по това дело не престават.
Срещу същото лице към сегашния миг са формирани общо 10 преписки и досъдебни производства, демонстрира разпоредената инспекция от Апелативна прокуратура – София. От инспекция, осъществена на място в Районното ръководство на полицията в Петрич, е открито съществуване на архивирани две тъжби, засягащи В.Т., за които не е известена способената прокуратура.
По шест от преписките, заведени във връзка сигнали и тъжби от разнообразни лица за действията на В.Т., включително за побои, закани, обир, са постановени отводи от формиране на досъдебни производства. Досъдебното произвеждане за закана с ликвидиране е прекъснато.
През ноември 2018 година на В.Т. е наложено наказване от една година „ отнемане от независимост “ с тригодишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от една година по дело за закононарушение по превоза.
Предстои реализиране на длъжностен надзор от Окръжна прокуратура – Благоевград върху прокурорските актове по завършените преписки и досъдебното произвеждане, както и изговаряне по архивираните в полицията преписки.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР