След разкриването на шпионската афера, свързана с бившия служител на

...
След разкриването на шпионската афера, свързана с бившия служител на
Коментари Харесай

Австрийският канцлер призова за увеличаване на правомощията на разузнавателни служби

След разкриването на шпионската спекулация, обвързвана с някогашния чиновник на австрийската Държавна сигурност Егисто От, федералният канцлер Карл Нехамер прикани да бъдат дадени повече пълномощия на разследващите служби, оповестиха локални медии.

Исканото от Зелените стягане на параграфа за шпионажа има смисъл единствено в случай че се ускори и отбраната, т. е. опциите на разследващите служби, съобщи Нехамер пред публицисти по време на формалното си посещаване във Франция.

Дирекцията за държавна сигурност и разузнаване и военните разследващи служби би трябвало да получат " повече принадлежности ", с цел да могат да подхващат дейности против враждебни разследващи служби, защото " шпионите не се разкриват сами ", разяснява той.

По-конкретно това включва прехващане на кодирани връзки в онлайн приложения и по-лесно конфискуване на съмнително техническо съоръжение, разясни австрийският канцлер. Той се аргументира, че понастоящем управляващите не са в положение да " разкрият прикрити самоличности ".

Затягането на ограниченията, планувани в закона, единствено по себе си " е неправилно ", защото в случай че не бъдат предоставени спомагателни пълномощия за разследващите служби, на процедура няма да се промени нищо, предизвести Нехамер.

Австрийският канцлер съобщи още, че във всеки случай приема резултатите от следствието " доста съществено ", казусът е " въпрос на национална сигурност " и " съществено предизвестие за нас ". Необходима е изясненост и " незабавно изясняване ", с цел да се види " какво още ще излезе нескрито ", добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР