След проведени конкурси правителството определи Ламс Холдинг Груп“ ООД и

...
След проведени конкурси правителството определи Ламс Холдинг Груп“ ООД и
Коментари Харесай

Плажове в Созопол и на Златните вече с концесионери, търси се и за един в Слънчев бряг

След извършени състезания държавното управление дефинира „ Ламс Холдинг Груп “ ООД и „ Ауто фактор “ ЕООД за концесионери надлежно на морски плаж „ Златни пясъци “ в община Варна и на „ Созопол-централен “ в община Созопол. Договорите за концесии са за 20 години.

За този период Ламс Холдинг Груп “ ООД ще направи вложения за възстановяване на образа на морския плаж „ Златни пясъци “ в размер на 6 843 532, 60 лева с Данък добавена стойност. Концесионерът се задължава да предлага за целия период на контракта за концесия цена за 1 бр. чадър в размер на 12 лева с Данък добавена стойност и цена за бр. шезлонг в размер на 12 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж. Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 18% или 1 926 674 лева без Данък добавена стойност.

„ Ауто фактор “ ЕООД ще влага 381 720 лева с Данък добавена стойност за организация на целогодишно санитарно-хигиенно поддържане на морския плаж „ Созопол-централен “. За целия период на контракта за концесия цената за 1 бр. чадър ще бъде в размер на 7 лева с Данък добавена стойност, а цена за 1 бр. шезлонг - в размер на 7 лева с Данък добавена стойност в зоната за платени плажни такъми на морския плаж.

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерски съвет Методика и оферти от концесионера размер на отчисленията от базата за пресмятане размера на концесионното заплащане (роялти) 14,5% без Данък добавена стойност или 136 434 лева без Данък добавена стойност.

Паралелно държавното управление открива процедура за даване на концесия на морски плаж „ Слънчев бряг- централен “ в община Несебър, като задачата е обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за 20-годишния период на концесията. Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 1 393 210 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морски плажове.

Концесионерът на морския плаж ще бъде избран вследствие на конкурс, проведен от министъра на туризма и извършен от комисия, назначена от министър- ръководителя. Критериите за образуване ла комплексната оценка са съобразни с РМС № 604/2016 година за одобряване на минимални критерии при осъществяване на конкурс за установяване на концесионер на морски плаж.

Съгласно друго решение, държавното управление приема отправеното от концесионера „ Вени-М “ ЕООД предложение за преустановяване на контракта за даване на концесия върху част от крайбрежната плажна линия – морски плаж „ Слънчев бряг-централен “ в община Несебър, подписан през 2002 година

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР