След провала в съставянето на правителство в България, в неделя

...
След провала в съставянето на правителство в България, в неделя
Коментари Харесай

ДВ: Младите българи искат от новата власт честна политика и зелени решения

След неуспеха в съставянето на държавно управление в България, в неделя се организират нови избори. Младите българи желаят да гласоподават за ново потомство политици – съвременни и самостоятелни, борещи се с корупцията и бедността, заставащи в поддръжка на зелени решения. Това твърди в своя.

„ Спешно се нуждаем от цифровизация, правосъдна промяна и увеличение на пенсиите “, сподели Даниел Янев, 26-годишен българин, който живее в Берлин. През лятото на 2020 година обаче той взе участие интензивно в митингите против тогавашното държавно управление. " Просто не мога да приема, че България не е в положение да употребява икономическия си капацитет и по тази причина стандартът на живот към момента е надалеч под междинния за Европейски Съюз ", сподели Янев пред Дъждовни води. " И всичко това заради необятно публикуваната корупция и метода, по който се харчат обществените пари в България. "

Заедно с другари Даниел основава платформата за инспекция на обстоятелства „ Лъжеш ли? “. По време на предизборната акция той ревизира дали политиците дават погрешни или манипулативни изказвания и резултатите се оповестяват обществено, онлайн. „ За нас е изключително значимо да ревизираме изказванията за стопанската система и здравето “, сподели Даниел. „ Дезинформацията по тези тематики е изключително рискова “.

Под тежестта на корупцията

„ Корупцията е най-голямото зло у нас “, сподели. През 2015 година, дружно с други млади деятели, той основава неправителствената организация „ Спаси София ”, която следи и подлага на критика работата на кмета и столичната администрация.

„ Спаси София “ на Бонев, учил стопанска система, нововъведения и софтуерен мениджмънт в Париж, непрестанно предлага решения по какъв начин София може да се трансформира в съвременен, новаторски и екологичен град. 33-годишният юноша се кандидатира за кмет като самостоятелен претендент през 2019 година и получи над 10% от гласовете.

Битката стартира от София

Победите на опозицията в унгарската столица Будапеща и в турската столица Истанбул удостоверяват за Бонев, че свалянето на корумпирана система като тази, конфигурирана от някогашния министър председател Бойко Борисов през последните години, би трябвало да стартира в огромните градове. „ Борбата за България стартира от София “, уверен е Бонев.

Според последния показател на корупцията на „ Transparency International “, корупцията на държавно равнище е проблематична за 90% от българите.

" Хората са изтощени да живеят в най-мръсните и безредни градове в Европа, с държавно управление, ръководещо с корупция, вместо с рационални решения ", сподели Бонев.

Зелени решения
 Младите у нас понижават с близо 10 000 годишно Младите у нас понижават с близо 10 000 годишно
С близо 10 000 души на година у нас се топят младежите. Това демонстрират данните, написани в Национална тактика за младежта 2021 &nd...

С влизането на в Народното събрание след изборите през април 2021 година България за първи път след 1990 година избра членове на Зелените.

" Нашата организация е част от по този начин наречената зелена вълна в Европа ", сподели Бонев. Той е уверен, че българите, изключително в столицата София, незабавно се нуждаят от зелени решения. „ Борбата против замърсяването на въздуха, която убива 900 души годишно в София, е един от главните ни цели. Втората значима цел е да се понижи автомобилният трафик, което може да се случи единствено посредством предложение на различни решения. "

26-годишният деятел Даниел Янев също търси други възможности. Той счита, че България се нуждае от ново потомство политици - съвременни, млади и самостоятелни.

„ На идните избори ще поддържа претенденти, които са специалисти и нямат подозрително минало “, сподели той.

Според Янев такива хора са нужни освен на българската политика, само че и на стопанската система на държавата-членка на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР