След провала и на третия мандат за сформиране на редовно

...
След провала и на третия мандат за сформиране на редовно
Коментари Харесай

Президентът започна срещи с потенциалните кандидати за служебен премиер

След неуспеха и на третия мандат за съставяне на постоянно държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание президентът стартира срещи с евентуалните претенденти за длъжностен министър председател. В рамките на днешния ден беседва с трима.

Провали се и третият опит за постоянен кабинет в границите на 49-ото Народно заседание

Като първи в листата ръководителят на Народното събрание Росен Желязков остана на „ Дондуков “ 2 към 30 минути. Не стана ясно дали е подготвен да смени пленарната зала със заседателната в Министерския съвет. Разбра се обаче, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не харесва концепцията.

„ Ще впрегна цялата пропагандна мощност на групата, на партията, да не ни го предизвиква. Защото цялата акция ще мине по този начин все едно ние управляваме “, разгласи Борисов.

По думите му те ще бъдат свързани с ГЕРБ

Опция номер 2 за длъжностен министър председател – шефът на Българската национална банка Димитър Радев, също се срещна с Румен Радев. След срещата гуверньорът на Българска народна банка не споделя непосредствено, че би отказал да е длъжностен министър председател, само че разгласи какви са терзанията му. 

„ Не е добра концепция да се въвлича банката в политическия развой. Това ще хвърли политическа сянка върху институцията и то за дълъг интервал от време С концепцията да решим преходен проблем, ще създадем дълготрайни проблеми. Това не е редно да се позволява “, изясни Димитър Радев. 

Тя беше единствената фигура, която не беше близка с нито една политическа партия, сподели президентът при срещата с ПП-ДБ

Управителят на Българска народна банка изясни, че има и законови спънки той или неговите заместници да поемат ръководството на страната. Заместниците му Андрей Гюров, Петър Чобанов и Радослав Миленков също са в листата с вероятните служебни министър председатели. 

След Българска народна банка пристигна ред и на Сметната палата. Да беседва с Румен Радев пристигна ръководителят ѝ Димитър Главчев. И той не разгласи дали е подготвен да одобри премиерския пост, в случай че получи покана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР