След проучване на Евростат, над 2 700 000 българи са

...
След проучване на Евростат, над 2 700 000 българи са
Коментари Харесай

Tavex подава ръка на българите, работещи в чужбина

След изследване на Евростат, над 2 700 000 българи са покрай прага на бедността - ранглиста, която България оглавява през последните 10 години. Според Националния статистически институт, междинният приход на човек от семейството доближава общо 1541.3 лева за третото тримесечие на 2018 година, което е със 7.7% над равнището от година по-рано и идва най-вече от нарастването на заплатите и пенсиите.

Неслучайно един от главните въпроси, който се задава в интернет в последно време, идва от работещите нашенци в Англия. Какво ще се случи с всички гастарбайтери, доста от които на непрекъснат контракт, след Brexit. За страдание към момента даже Европейската комисия не може да даде прецизен отговор. Мнозина европейски специалисти са на мнение, че законите във Англия пазят трудещите се, само че същите, ще би трябвало да пуснат молба за краткотрайно или непрекъснато престояване, както и при потребност да дават нужните документи за подготовка, тъй като не е несъмнено дали европейските стандарти за професионална степен ще се одобряват от Англия след Brexit или не. Друг постоянно срещан въпрос е, дали обичайните способи за приемане на пари от чужбина (валутни прехвърляния и банкови преводи) ще продължат да съществуват в настоящия си тип и дали таксите за тези услуги няма да се вдигнат доста. Статистиката демонстрира, че с съвсем 2 милиона парични прехвърлянето на година, в България главния метод, фамилиите на работещите в чужбина да получат нужните им пари е посредством паричен трансфер. Най-много са задграничните преводи правени от българи, работещи в Италия, Гърция, Германия и Англия. Най-честите суми, които се изпращат са сред 100 и 1000 лв..



Според данни на EURES (European Employment Services), най-често работна ръка се търси от Германия, Испания и Холандия, като доминират оферти за строителната промишленост и за обслужващ личен състав, а във Англия и Съединени американски щати се намират двете най-големи български диаспори. По-притеснителното е, че от ден на ден български фамилии са подвластни от приходите на живеещите в тези две страни. Германия въпреки това е измежду най-благоприятните страни започване на работа за българите, защото те нямат потребност от позволение за работа, с цел да могат да упражняват претовареност по трудов контракт.

За да притегли внимание върху терзанията и неналичието на отговори за бъдещето на българите, работещи в други страни, от Tavex оферират опция, която има за цел да увеличи публичното внимание към гастарбайтърите, награждавайки ги всеки месец! От Tavex дават посредством лотария премия всеки месец, в размер на до 5000 лв., на всеки, който е направил или получил превод посредством Western Union в офисите им.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР