След прокурорското нареждане за проверка на старите складове за опасни

...
След прокурорското нареждане за проверка на старите складове за опасни
Коментари Харесай

Започва обезвреждането на над 250 т стари пестициди във Франция

След прокурорското разпореждане за инспекция на старите хранилища за рискови пестициди са събрани над 256 тона и идната седмица първите камиони с отпадъците потеглят за неутрализиране във Франция. Това заяви екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро пред парламентарната комисия по околна среда в четвъртък в границите на блиц надзор.

До декември би трябвало да успеем да съберем всичките към 1000 - 1100 тона рискови пестициди, сподели още Димитров.

В отговор на въпрос за възнагражденията в системата на ведомството той уточни, че даже и след покачването на заплатите в държавната администрация с 30 %, утвърдено от държавното управление поради ковид, продължава да има отлив на чиновници. А и това покачване не засегнало всички в системата на министерството. Отделно чиновниците в парковете не е планувано да получават повече пари следващата година.

" Ще се борим и за националните паркове да получат това нарастване, само че знам какъв брой мъчно става. Искахме, молихме се, обяснявахме, някак си погледнаха надменно: " А това, че хората стоят с ниски заплати, това не ни интересува ", изясни той, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него това е повода да няма надзор в околната среда - " тъй като хората не желаят да работят за без пари ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР