След продължително отсъствие от футбола ни италианецът Пиетро Белардели цъфна

...
След продължително отсъствие от футбола ни италианецът Пиетро Белардели цъфна
Коментари Харесай

Италиански аферист точи зъби за „Марица“

След дълготрайно неявяване от футбола ни италианецът Пиетро Белардели цъфна в Пловдив. Под прицела на известния аферист се оказа втородивизионният „ Марица ”. Белардели разправя, че е непосредствен с шефа на клуба Христо Христов и щял да се включва в ръководството.

 

Преди да харижат „ Марица ” на Белардели, пловдивските футболни шефове е добре да се срещнат с биографията на този човек. Още в края на 90-те години този италианец и ортакът му Пепино Тири поставят ръка на швейцарския „ Лугано ” посредством подставена компания. След като забъркват клуба в аферите си, по Белардели даже е открита пукотевица от незнайни лица. Италианецът се измита бързо, само че не и с празни джобове. Местното издание „ Вохен Цайтунг ” оповестява, че италианците си тръгнали с 13 млн. швейцарски франка след първична инвестиция от 4 млн. Да измамиш швейцарците с толкоз пари, си е документ за върховен пилотаж.

 

Изритани от „ Лугано ”, измамниците не престават грабежите на италианска територия. На прицел попадат третодивизионните клубове „ Кастел ди Сангро “, „ Леко “ и „ Акила “. Макар и дребни, в тях има по някой и различен милион за завличане. Джани Мина, публицист от вестник „ Савона ”, отбелязва, че е възмутително професионалната лига и футболната федерация да позволяват такива хора до ръководството на клубовете.

 

„ Леко ” " да вземем за пример е фалиран, а италианската работа по финансите във футбола СОVISОС открива неналичия за 1,65 млн. $ от футболния тим.

 

Феновете побесняват, обкръжават къщата на Белардели и го сгащват вътре. Докато разрушават портала, оня съумява да викне полиция. Запалянковци и карабинери се бият пред къщата му. В това време измамникът се измъкнал през задния вход и прескочил високия зид към прилежащия парцел. За неприятен шанс там го атакуват два добермана, пуснати да пазят имението от злосторници. Едва не го раздират.

През март 2003 година Белардели и шайката му най-неочаквано се появяват у нас в Стара Загора. Предлагат на тогавашния притежател Станислав Танев – Камилата 35 000 лева за мажоритарния дял. Добре, че инцидентно научили новината италиански последователи на „ Леко “ се свързват с фенклуба в Стара Загора и изясняват, че този е лъжец. Италианците са изгонени тъкмо когато Белардели към този момент разправя, че има подготвеност „ да пусне кредитна линия за завършване на договорката “.

 

Впоследствие италианците удрят на камък в опита си да заграбят някой клуб от Хърватия или Албания. Затова идват в България и поемат „ Спартак “ (Вн). С тях клубът даже не получава професионален лиценз и го изхвърлят при дилетантите. После цъфват във Враца. От швейцарското издание „ Тицино нюз “ обаче предизвестяват врачани с какви видове ще си имат работа. И там оставят борчове зад тила си. Не съумяват обаче да създадат удар където са били.

 

„ Ботев “ се оказва толкоз ошушкан, че няма какво да се открадне. А и да има, от врачани по-бързи крадци още не са се раждали. Единствено съумяват да употребяват клуба като хранилище за безработни италиански футболисти, до момента в който не се оказват изгонени и от там.

Източник: Уикенд

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР