След приключването на пленарните и двустранни срещи по инициативата Адриатическа

...
След приключването на пленарните и двустранни срещи по инициативата Адриатическа
Коментари Харесай

България, Албания и Македония поставиха началото на процес за изграждане на обща платформа за сигурност

След приключването на пленарните и двустранни срещи по самодейността Адриатическа харта през вчерашния ден, 1 декември, в Охрид се организира тристранна среща във формат министри на защитата на България, Албания и Република Македония, на която бе сложено началото на развой за създаване на обща платформа за сигурност.

В срещата участваха министрите на защитата на България и на Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска и заместник-министърът на защитата на Албания Петро Кочи, оповестиха от МО.

Поради проливните дъждове в Албания, министърът на защитата госпожа Олта Джачка е взела решение да бъде показана в тристранната среща от своя заместител, защото се е наложило да се завърне в Тирана, с цел да управлява дейностите по оказването на помощ на популацията и ликвидирането на следствията в усложнената метеорологична конюнктура.


При диалозите по време на тристранната среща в Охрид се реализира единодушие за съответни дейности, свързани с обмисляне и осъществяване на взаимни тренировки и учения на Силите за специфични интервенции, както и на структурите, виновни за дейности при изключителни обстановки.

Участниците в срещата показаха своето общо мнение, че с тези диалози трите страни слагат началото на значим политически развой за общи начинания в региона на защитата, създаващи условия за създаване на обща платформа за сигурност в тази част на Балканите, покриваща се с плана за създаване на кулоар №8. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР