След приключване изработването на цифровата кадастрална карта на територията на

...
След приключване изработването на цифровата кадастрална карта на територията на
Коментари Харесай

Вписването в имотния регистър – по идентификатор на имота

След привършване изработването на цифровата кадастрална карта на територията на страната би трябвало да бъдат основани „ поимотни “ партиди на собствеността, които ще попадат в имотния указател. Системата за регистриране на парцелите би трябвало да премине от „ лична “ към „ поимотна “, като водеща роля ще има идентификаторът на парцела, а не лицето - притежател. Това стана ясно по време на днешното съвещание на Съвета по геодезия, картография и кадастър. Председател на съвета е заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев.

Съветът е основан според Закона за геодезията и картографията и е консултативен орган към министъра на районното развиване и благоустройството.

В състава му влизат заместник-министрите на всички министерства, както и началникът на Военно-географската работа, заместник-изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по горите, както и изпълнителният шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, заместник-председателят на Държавна организация " Национална сигурност ", представител на Националното съдружие на общините в Република България и ръководителят на Камарата на инженерите по геодезия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР