След приемането на бюджета на София за 2024 година стана

...
След приемането на бюджета на София за 2024 година стана
Коментари Харесай

Зам.-кметът по финанси на СО: С 300% вдигаме заплатите на кмета и общинските съветници

След приемането на бюджета на София за 2024 година стана ясно, че кметът, ръководителят на Столичния общински съвет и общинските съветници са с 300% нарастване на заплатите.

 

На този декор – за медицинските сестри не е несъмнено повдигане на заплатите, водачите са с 15% покачване, а артистите с 20%.

„ За нас е значимо хората в столицата да получават почтено заплащане за труда си. Увеличихме заплатите в администрацията, в превоза, в културата и в опазването на здравето. Това са редовно натрупвани проблеми, на които ние намирахме решение през последните месеци. И да, заплатите на общинския съвет и на кмета се подвигат, само че това не се е случвало от десетилетие ”, съобщи зам.-кметът по финанси и опазване на здравето на София Иван Василев.

Той уточни още, че възнагражденията на общинските съветници в бордовете са отстраняват. „ До момента е имало два типа съветници – такива, които получават 1 300 лева и които получават над 4 000 лева С това решение излиза наяве, че няма да има по-привилигировани измежду тях ”, добави Василев.

Основният акцент на бюджета са вложенията в София – над 720 млн. лева „ Това са над 40 детски градини, два многоетажни паркинга, продължаваме построяването на основни булеварди и връзките със Северната скоростна дъга ”, акцентира зам.-кметът.

„ Отделно сме заделили средства за планиране, с цел да продължи построяването на основно значими обекти ”, изясни Василев.

Според думите му са планувани средства и за кварталите, които са претърпели и нарастване.

„ С този бюджет даваме властта на хората. Ще бъдат дадени 200 хиляди лева за всеки един регион, с цел да имат жителите властта да вземат решение проблемите си ”, уточни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР