След придобиването на Twitter от Илон Мъск за 44 милиарда

...
След придобиването на Twitter от Илон Мъск за 44 милиарда
Коментари Харесай

Най-големите инвеститори в Twitter, след като Илон Мъск купи компанията

След придобиването на Twitter от Илон Мъск за 44 милиарда $, измежду най-големите й вложители има пренареждане. Покупката на най-богатия човек на планетата пристигна благодарение на банкови заеми на Уолстрийт и акционери, които се съгласиха да го поддържат финансово против дял от компанията, написа Money Control.

Принц Алвалид бин Талал

След като похвали Мъск през май тази година за проекта му да придобие Twitter, принцът на Саудитска Арабия Ал Уалид бин Талал не закъсня да честити на своя безценен другар “шеф Туит ”.

Непосредствено по-късно стана ясно, че Kingdom Holding Company (KHC) и частният офис на Негово кралско височество принц Алуалид бин Талал бин Абдулазиз Ал Сауд (PO) трансферират собствеността си върху съществуващите акции на Twitter (34 948 975 акции), оценени на 1,89 милиарда щатски $, към новия Twitter, ръководен от Илон Мъск.

Тази договорка е в сходство с дълготрайната капиталова тактика, с която Kingdom Holding Company е известна, се споделя в публично известие.

Джак Дорси

Съоснователят на Twitter Джак Дорси има малко повече от 18 милиона акции след придобиването, демонстрира декларация на борсата за скъпи бумаги на Съединени американски щати.
Дорси, който основа Twitter през март 2006 година, напусна позицията на основен изпълнителен шеф през ноември предходната година, с цел да се концентрира върху Block - известна преди като Square - основана в Калифорния компания за финансови услуги и цифрови заплащания. Той се отдръпна от борда на шефовете на Twitter през май.

Qatar Investment Authority

Катарският върховен фонд, Qatar Investment Authority, е внесъл 375 милиона $ в подмяна на акции от холдинговата компания на Мъск.

Binance

Ръководителят на борсата за криптовалута Binance, която влага 500 милиона $ в придобиването на Twitter от Мъск, съобщи, че има редица аргументи да поддържа договорката.

Искаме да сме сигурни, че криптовалутите имат място на масата, когато става дума за независимост на словото, сподели основният изпълнителен шеф на Binance Чангпенг Жао пред CNBC.

Има и по-тактически неща, като да вземем за пример желаеме да помогнем за въвеждането на Twitter в Web3, когато са подготвени, добави той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР