След преминаването на урагана Ирма през Куба посолството на Република

...
След преминаването на урагана Ирма през Куба посолството на Република
Коментари Харесай

МВнР към българите в Куба: Не излизайте на открито в следващите 24 часа

След прекосяването на урагана Ирма през Куба посолството на Република България в Хавана оповестява, че няма данни за потърпевши или бедстващи наши сънародници на острова, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи.


Всички туристи от Варадеро и другите курорти са преместени в хотели и частни квартири в Хавана и вътрешността на страната. Към посолството ни са се обърнали за помощ и информация трима българи, с които дипломатическите ни представители поддържат връзка. Тримата са настанени в хотели в Хавана, които разполагат със лично електрическо зареждане.

Поради продължаващата заплаха от следствията от Ирма посолството предлага на българските жители на територията на страната да не излизат навън през идващите 24 часа и да наблюдават информациите на Генералния щаб на Гражданска отбрана на Куба и на Института по метеорология, предавани както по локалната телевизия, по този начин и по всички радиостанции.

Въпреки че по данни на локалните управляващи няма информация за починали хора в резултат на Ирма, вредите след прекосяването на урагана се чака да бъдат съществени.

Продължават наводненията в крайбрежните региони на столицата, както и в крайбрежните зони на централните и западните провинции от Санкти Спиритус, Виля Клара и Матансас до Артемиса. Електрозахранването е прекратено в цялата страна, в това число в столицата. Възстановяването му ще отнеме няколко денонощия. Поривите напразно в Хавана стигат 120-130 км/час.

От Министерство на външните работи поучават при потребност българските жители да не се двоумят да се извърнат за информация и помощ към посолството на непрекъснато дежурния телефон: +53 52862449.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР