След прекъсване от две години, заради пандемията от COVID –

...
След прекъсване от две години, заради пандемията от COVID –
Коментари Харесай

Регионален етнографски музей - Пловдив кани майстори-занаятчии на Седмица на традиционните занаяти

След спиране от две години, поради пандемията от Коронавирус – 19, тази година следва четиринадесетото издание на Седмица на обичайните занаяти, което ще се организира от 27 юни до 3 юли 2022 година По този мотив Регионален етнографски музей – Пловдив кани майстори от цялата страна да се включат в този пъстър празник.

През седмицата ще бъдат показани разнообразни занаяти, с цел да се види освен труда, само че и хората, които макар компликациите не престават да работят и да носят духа на традициите. Ще дадем опция на посетителите да усетят магията, която материализира майсторските хрумвания в неповторими творби и трансформира занаятчията в създател.

На тези срещи занаятчиите " сверят часовниците си “, като обменят креативен хрумвания, беседват за проблемите, само че и се радват на постигнатото от всеки един от тях.

По остарял български бит през цялата седмица ще има музика и танци, ще се вият кръшни хора сред чимширите в двора, ще има изненади, с които занаятчиите да запомнят гостуването си в Регионален етнографски музей.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР