След предприети съвместни оперативни действия служители на ГДБОП и ГДНП

...
След предприети съвместни оперативни действия служители на ГДБОП и ГДНП
Коментари Харесай

Спипаха мъж, мамил клиенти в социалните мрежи с евтини самолетни билети

След подхванати взаимни оперативни дейности чиновници на ГДБОП и ГДНП откриха и задържаха 34-годишен мъж, направил измами в огромни размери.

Според първичните данни той е работил като деен блогър, представял се с друга идентичност и предложил онлайн закупуване на билети за аероплан на преференциални цени за екзотични дестинации - Сингапур, Банкок, Мексико и Съединени американски щати. Жертви на преференциалните предложения станали част от приятелите му в обществените мрежи, с някои от които е контактувал от години. Схемата по която работил била следната – в началото започвал с продажба на по- евтини самолетни билети, когато клиентите оставали удовлетворени от услугата, им предложил пакетна оферта, за която едвам по-късно потребителите установявали, че е фиктивна. Особено интензивно мъжът е „ работил “ от края на 2016 година до август 2017 година

След 24-часовото му полицейско задържане, той е притеглен като обвинен за машинация – закононарушение по член 210 от Наказателния кодекс. Мярката му за задържане е удължена до 72 часа, а работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР