След повече от три години в ареста обвиняемият за убийството

...
След повече от три години в ареста обвиняемият за убийството
Коментари Харесай

Обвиняем за убийство в Борисовата градина излиза от ареста след 3 години

След повече от три години в ареста обвиненият за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев бе пуснат вкъщи. Софийският градски съд е заменил мярката му с „ домакински арест “.

Аргументите са, че Матев е арестуван на 22 февруари 2017 година, т.е. преди повече от три години и от този момент не е излизал от ареста, въпреки че един път бе освободен от първата инстанция. След това апелативният съд анулира това решение. Освен това има заплаха процесът да се забави въведените ограничаващи ограничения поради ковид.

" По делото следва видеоконферентен разпит на очевидец в Англия, който поради международната пандемия и въведеното изключително състояние в България и изключителни ограничения в Англия, не е ясно дали ще може да се организира скоро ", оповестяват от съда.

Матев е пуснат под домакински арест и е със възбрана да напуща страната. Освен това ще му бъде сложена гривна за електронно следене.

Убийството, за което е упрекнат Матев, бе осъществено в Борисовата градина през 2015 година Той бе задържан съвсем две години по-късно, когато бе 19-годишен. Сред главните доказателства на проверяващите бяха показанията на брат му Марсел, който по-късно отхвърли да свидетелства, каквато опция му дава законът. В шахта в парка бе открит и ножът, с който се допуска, че е осъществено убийството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР