След повече от три часа дебати, депутатите гласуваха с пълно

...
След повече от три часа дебати, депутатите гласуваха с пълно
Коментари Харесай

След 3 часа дебати парламентът наложи мораториум върху сделките на Борисов3


След повече от три часа диспути, депутатите гласоподаваха с цялостно болшинство налагането на Мораториум върху покупко-продажбите и назначенията на настоящето държавно управление. Решението, което бе общ текст от предложенията на Българска социалистическа партия и „ Изправи се! Мутри вън! “, бе признато със 155 гласа „ за “, нито един въздържал се и нито един срещу. ГЕРБ не участваха в гласуването, а преди този момент упрекнаха всички останали партии в противоконституционни дейности.

Дали мораторимуът опонира на Конституцията в действителност бе и главната тематика на разногласията по време на дебатите. От Движение за права и свободи обясниха, че поддържат мораториума, само че имали едно на разум, че текстовете да устоят пред Конституционен съд. Йордан Цонев на няколко пъти излиза на трибуната, пробвайки се развие тезата, че концепцията е добре, само че „ не се прави по този начин “.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предизвести сътрудниците си, че в случай че не се работи уверено и бързо, ГЕРБ ще се окопаят на властови позиции на второ и трето равнище на страната и това би попречило на главната цел на всички опозиционнни партии в новото Народно събрание – смяната на управническия модел.

Нинова подсети, че още в петък Българска социалистическа партия изиска мораториумът да бъде гласуван. Тогава останалите политически групи отхвърлиха. Днес го одобриха, добавайки няколко допълнения, препоръчани от Мая Манолова и нейната парламентарна група.

Във фокуса на мораториума попадат продажбата на държавни и общински лечебни заведения, както и назначенията в държавната администрация и предприятията с над 50% държавно присъединяване.

Целта е отиващото си държавно управление да не може да подписва контракти за отдаване на концесии, продажба на държавни и общински лечебни заведения и за назначения в държавната администрация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР