След последните земетресения в Близкия изток се появиха версии, че

...
След последните земетресения в Близкия изток се появиха версии, че
Коментари Харесай

Могат ли климатични комплекси като ХААРП да унищожат Русия

След последните трусове в Близкия изток се появиха версии, че те са били провокирани изкуствено. И макар че никоя страна публично не има климатични оръжия, допустимо е Съединени американски щати да стоят зад редица катаклизми, счита Игор Никулин, боен експерт и някогашен член на комисията на Организация на обединените нации за биологични и химически оръжия, написа Еsoreiter.ru. Специалистът изясни механизма на деяние на климатичните оръжия и изясни за какво те са неефективни против Русия.

Не е загадка, че Съединени американски щати създават стратегия за проучване на взаимоотношението на йоносферата с мощно електромагнитно лъчение. Комплексът HAARP се намира в Аляска и проучванията там се управляват от известна " лаборатория на Филипс “, ситуирана в базата на военновъздушните сили на Съединени американски щати в Ню Мексико. Официално учените учат опциите на йоносферата и създават системи за противовъздушна и противоракетна защита.

Но, съгласно Игор Никулин, ползите на HAARP се простират надалеч оттатък тези планове и могат да служат като прикритие за мощни климатични оръжия. Днес Съединени американски щати имат такива благоприятни условия.

" Горните пластове на атмосферата се нагряват, там се появява плазмено леке, което отразява йонизиращото излъчване върху избрана част от земната повърхнина. Но за какво такова мощно оръжие е безсилно против Русия и катаклизмите не ни доближават? Защото на територията на страната има дребна тектонска интензивност – най-малко в европейската част. Там, където има планини, може да има някакви разломи, в които се прави вулканична активност, а съветската низина е много постоянна. Затова даже и да има трусове, до нас доближава единствено ехтене ", сподели Игор Никулин.

Това не значи, че климатичните оръжия не са употребявани против Русия. Специалистът напомни невижданите аномални жеги, които удариха страната ни през 2010 година, когато температурата на въздуха надвиши 40 градуса. Горяха гори, хората се задушаваха от горене.

" Мисля, че това беше опит за потребление на климатични оръжия. Възможно е да се сътвори зона на висок антициклон над Русия “, сподели специалистът.

Той означи, че макар съществуването на Конвенцията за неизползване на климатичните оръжия, редица страни не престават да се развиват в тази посока. И те не остават незабелязани.

" Бившият президент на Иран Ахмадинеджад упрекна Съединени американски щати за земетресенията. И водачите на други страни също показаха това. Но за съществено обвиняване са нужни доказателства и работата на специфични комисии с присъединяване на учени. И в случай че там се е събрала депутатска комисия и е грачила нещо, това не е задоволително. Освен това публично Съединени американски щати нямат климатични оръжия “, заключи експертът.

По-рано анализаторът допусна, че Съединени американски щати са виновни за земетресенията в Турция . Той също по този начин цитира доказателства, че Америка е виновна за пандемията от ковид и не изключи, че имунизацията против COVID-19 е създадена доста преди епидемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР