След последните сражения в Украйна южният град Херсон с население

...
След последните сражения в Украйна южният град Херсон с население
Коментари Харесай

Украински журналист: В Херсон има улични боеве, момчетата бяха разстреляни с танкове

След последните сражения в Украйна южният град Херсон с население от четвърт милион души е паднал в ръцете на съветските войски. Кметът на града приканва за помощ националното държавно управление и организациите за помощ, с цел да се обезпечи доставката на материали, в това число храни и медикаменти и евакуацията на ранените. Член на локалния общински съвет съобщи пред Би Би Си, че по време на сраженията най-малко 200 души са били убити, доста от които цивилни. Журналистът Татяна Дергачева описа пред, че 1 март е бил тежък ден за Херсон. „ В града има улични боеве. Момчетата от териториалната защита направиха всичко допустимо, само че силите не са равни. Момчетата бяха разстреляни с танкове и БТР-и “, описа тя.
По думите ѝ през целия ден е имало улични боеве. „ В покрайнините на града снаряди попаднаха във високоетажен блок. Запали се блок и в центъра на Херсон “, добави Татяна Дергачева. По думите ѝ окупаторите са обстреляли и пункт за здравна незабавна помощ. „ Седми ден Херсон не получава храна и лекарства и по тази причина ситуацията е
комплицирана. В лечебните заведения има доста ранени хора – както наши, по този начин и съветски бойци. Лекарите работят непрекъснато “, описа още Дергачева, допълвайки, че множеството поданици на града са в мазетата. „ Споделих с вас едно видео, в което в Херсон беше раздрано човешко тяло и желая да кажа, че никакви пари не могат да компенсират човешките животи. Моля, всички европейци да се обединят и да не оказват помощ по никакъв метод на окупаторите и да спрат това, което се случва “, прикани журналистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР