След пороя в София десетки коли се оказаха без регистрационни

...
След пороя в София десетки коли се оказаха без регистрационни
Коментари Харесай

Намерили сте регистрационен номер, какво да направите

След пороя в София десетки коли се оказаха без регистрационни номера. Как да постъпите и към кого да се обърнете, в случай че една от тях е вашата или в случай че сте намерили такава табела?
По закон изгубилите регистрационните номера на колите по време на бурята ще би трябвало да пререгистрират колите си. Така че в случай че не съумеете да го намерите това е вашето решение на казуса.
" Ако имаме изгубен или откраднат номер, да отиде лидерът и да го разгласи в районното ръководство. След като бъде разгласен, би трябвало да пристигна при нас да създадем идентификация на автомобила и му издаваме нови номера ", разяснява началникът на отдел " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи, комисар Любомир Костадинов. Пререгистрацията излиза към 50 лв. и минаване през каналите за инспекция в " Пътна полиция ".
Иначе разновидностите са два:
От столичната " Пътна полиция " приканват хората, които са намерили регистрационни табели, да ги предават в пункта на КАТ, а от там служителите на реда ще уведомяват притежателите им, че могат да си ги вземат и по този начин да си спестят разноски и загуба на време, оповестява Българска национална телевизия.
Само за 8 юли петима души са предали откритите от тях регистрационни табели на коли на полицейски патрули по столичните улици или в пункта на " Пътна полиция " в София.
" Гражданите ги издирихме и им ги дадохме. По този метод няма потребност от пререгистрация на автомобила. Ето може да видите един номер, който го чакаме. Свързали сме се със притежателя, идва и си го взима против една квитанция, че е получил номера си ", изясни началникът на отдел " Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи, комисар Любомир Костадинов.
Както Actualno.com написа през вчерашния ден към този момент има и различен вид. Във Facebook  има група за " Изгубени/намерени регистрационни номера ", в която хората разгласяват фотоси на табелите, които са разкрили.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР