След поредица от срещи на областния управител Анатоли Станев и

...
След поредица от срещи на областния управител Анатоли Станев и
Коментари Харесай

Властите в Русе предвиждат реорганизация на движението между Русе и Мартен

След поредност от срещи на регионалния шеф Анатоли Станев и неговият заместител Людмил Христов с институции от района, от които директно зависи решаването на казуса с тежкия трафик от тирове в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Русе и по основните булеварди „ България “ и „ Тутракан “, бе решено да се сътвори метаморфоза на придвижването. Тя допуска от зоната на пътен възел „ Тегра “, т.е. платното в посока от Русе към Мартен /южното платно/ да стане с в двете посоки придвижване със възбрана за прекъсване на моторни транспортни средства и в двете направления. Същевременно двете ленти на северното платно, т.е. в посока от Мартен към Русе в сектора от пътен възел „ Тегра “ до кръговото на Индустриална зона, да се употребяват напълно за нареждане на чакащите камиони, като съответният сектор от платното ще бъде изцяло затворен за останалите участници в придвижването. Очакванията са описаната метаморфоза да обезпечи пропускливостта на придвижването в двете направления, като по този метод би трябвало да се избегне опцията за основаване на тапи. Ръководството на Община Русе пое ангажимент да си сътрудничи с Областно пътно ръководство по отношение на правенето на плана за организацията на придвижването и да създаде пътните знаци, а също при нужда да спомага за демонтирането на избрана част от мантинелите в съответния сектор. Дейностите, като полагане на маркировка и вероятно асфалтиране в зоните, където са отстранени мантинели, ще бъдат осъществени от Областното пътно ръководство. В момента е в ход проектирането на новата организация на придвижването.

Ръководството на Областната администрация продължава да организираха редица срещи с поданици на Русе и Мартен, които се оплакват от задръстените с тирове пътища.

От Областната администрация не престават да са отворени за разискване на всевъзможни оферти, даващи краткосрочни и дълготрайни решения на казуса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР