След поредица от отлагания по различни причини днес, 7 март,

...
След поредица от отлагания по различни причини днес, 7 март,
Коментари Харесай

Крадливата банкерка Кица Райчева влиза в съда

След поредност от отлагания по разнообразни аргументи през днешния ден, 7 март, в Стара Загора ще би трябвало да започва наказателно дело, по което обвинена е някогашна служителка на комерсиална банка с клон в миньорския град Раднево, която за по-малко от две години е съумяла да присвои близо половин милион лв. от средствата на клиентите.

Непринадлежащите и неполагащи й се пари Кица Райчева предоставяла на пълнолетния си наследник, разрастващ в близката Нова Загора частен бизнес, обвързван с развъждане на ездитни коне, написа „ Монитор”.

Срещу уволнената незабавно откакто лъснали сериозните парични неналичия Райчева е повдигнато обвиняване по член 309 алинея 1 от Наказателен кодекс: “ Който самичък или посредством другиго сформира неистинен частен документ или преправи наличието на частен документ и го използва, с цел да потвърди, че съществува или не съществува или че е прекъснато или изменено някое право или обвързване, или някое правно отношение, се санкционира за фалшификация на документ с отнемане от независимост до две години. “

От момента на определяне на незаконното действие Райчева е с мярка за неотклонение „ домакински арест “. През предходната година, за угаждане вземанията на ощетената от кражбите и документите закононарушения банкова институция частни съдии реализатори оповестиха за обществена обмен парцели на дамата, в това число и апартаментът, където изтърпява наложена й мярка за неотклонение.

Заседанието на 7 март по НОХД 2331/2021 в старозагорския областен съд е разпоредително, на него ще стане ясно дали ще се гледа по общия ред или подсъдимата ще склони на съкратена процедура.

Предходният път, на 16 декември м.г. съвещанието бе отсрочено заради невъзможността на обвинената да се откри бранител.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР