След поредица от 4 парламентарни избора, видима деградация на политическите

...
След поредица от 4 парламентарни избора, видима деградация на политическите
Коментари Харесай

Константин Тренчев: Политиците да скъсат с мандатното мислене, иначе не ни чака добро

След поредност от 4 парламентарни избора, забележима деградация на политическите елити, е пределно ясно, че страната има проблем.

Политиците следва да гледат на популацията освен като на електорат, само че и като на хора. Ако политиците не скъсат с мандатното мислене нищо положително не ни чака. Не може всякога да правиш едно и също нещо и да очакваш резултат. Това съобщи основателят на КТ “Подкрепа ” доктор Константин Тренчев по време на откриването на ХI конгрес на синдиката, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Д-р Тренчев сподели, че когато преди 34 години са основали КТ “Подкрепа ” също е бил студен ден като днешния, само че може би точно това ги е калило. По думите му от неговия 26-годишен опит той стига до извода, че голяма част от хората желаят да са в политиката, с цел да крадат. Д-р Тренчев уточни, че би трябвало да бъдем смирени. “Светът се трансформира, помислете в какъв свят желаете да живеят децата ви ”, предложи той.

“Всеки конгрес е мотив за разбор и равносметка и въпреки КТ “Подкрепа ” да се роди преди три десетилетия, бурният й живот доста мъчно ще се вмести в три века. В рамките на три десетилетия тя се трансформира в важен фактор в обществено-икономическия живот на страната, в опора на българските трудещи се, в безсърдечен критик, само че и скъп и издирван сътрудник от всяка власт.

Това е по този начин, тъй като като се върнем обратно можем да забележим, че хората основали организацията не заложиха на едни елементарни обществени претенции, а заложиха на едни здрави темели, учредени на непреходни човешки и демократични полезности ”, сподели президентът Румен Радев на откриването на XI конгрес на КТ “Подкрепа ”.

Радев акцентира, че организацията устоява на трусовете на времето.

“КТ “Подкрепа ” не е просто синдикална организация, която се бори за по-добро възнаграждение и права, тя отива доста по-далеч в своята отговорност към обществото и бъдещето на страната. Вие освен се борите за по-добри условия на работа и живот, вие сте организация, която търси аргументите на проблемите и техния произход. Организацията има смелостта да ги посочва, само че освен това, само че и да предлага експертни решения ”, безапелационен е президентът.

По думите му хората би трябвало да бъдат сплотени и солидарни, с цел да може да се оправят с проблемите. Радев акцентира, че дружно като държавно управление, синдикални организации и общество би трябвало да търсят решения на проблемите.

Служебният министър председател Гълъб Донев означи, че от основаването си до момента КТ “Подкрепа ” отстоява правата на хората на труда в България. “Вероятно едни специалности ще изчезнат, на тяхно място ще се появят нови, които сега не можем да си представим. В тези времена на бързи промени КТ “Подкрепа ” ще остане, тъй като няма по какъв начин обществената отбрана и отстояването на правата на служащите да бъдат сменени от изкуствен интелект ”, безапелационен е той. Донев посочи, че един робот не може да бъде взаимен и да предложи поддръжка.

“Битката обективни и почтени приходи, за солидарни условия за труд, в никакъв случай не е оставала в страни от вашето внимание ”, означи служебният министър председател.

“Изправени сме пред съществени проблеми, в които през годините вместо да намерят решения незабавно, са оставени за след това. В резултат на това получаваме в завещание дълбоки обществени неравенства и комплицирана демографска обстановка, за които едно служебно държавно управление не може да предложи магическо решение. Това, което можем и вършим е да предлагаме решение, които са вероятни в този момент в актуалната икономическа обстановка “, безапелационен е той.

Донев акцентира, че когато приказваме за измененията, които търпят индустриалните връзки съществува и още едно предизвикателство - отношението на младежите към пазара на труда. По думите ми младежите желаят еластичен метод към работното време и право на персонален живот, който не страда от професионални задължения. “Бъдещето на труда са младежите на България, време е те да са съществена тематика на обществения разговор ”, безапелационен е Донев.

Димитър Манолов, президент на КТ “Подкрепа ” изясни, че по време на XI конгрес ще си приказват за бъдещето. “Нашата идея е потвърдила, че може да се оправи с всички проблеми.

По думите му те са водили и борба за енергийния суверенитет на страната. “Дългогодишните ни битки за опазване на въглищните мощности в страната ще продължат. Няма да се примирим с политически решения, които ще трансфорат страната ни от енергиен водач в района в политически неудачник. Трябва да бъде изменен ПВУ ”, безапелационен е той.

Манолов означи, че с помощта на синдикалните старания заплащането на учителите е повишено доста, само че има какво още да се желае в тази посока. Той изясни, че заплатите на лекарите и медицинските сестри също би трябвало да се покачат и през идващия мандат това ще бъде една от задачите на КТ “Подкрепа ”. Председателят на КТ “Подкрепа ” уточни, че инфлацията е сериозен проблем, само че в подобен се трансформира и инфлацията на хрумвания. “Нека се почитаме повече взаимно, дано сме по-обединени с поддръжка в бъдещето ”, сподели още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР