След получаване на нова длъжност в двореца, Крал Чарлз III

...
След получаване на нова длъжност в двореца, Крал Чарлз III
Коментари Харесай

Шок в Уиндзор! Чарлз попари най-близката приятелка на Елизабет

След приемане на нова служба в двореца, Крал Чарлз III стартира да прави промени. Освен изселването на по-малкия си наследник - принц Хари и жена му Меган, той принуди и най-доверения асистент на майка му кралица Елизабет II да се изнесе от фамилното имение.

В обновено хартиено издание " Придворни " журналистът Валънтайн Лоу написа, че Анджела Кели е вярвала, че ще ѝ бъде разрешено да живее във вилата в Уиндзор Хоум Парк, откакто дългогодишната й " другарка " почине. Уви, някогашната персонална асистентка на Кралицата не живее към този момент в парцела, съгласно инструкциите на Чарлз, твърди книгата. 65-годишната Кели стартира да работи за Елизабет II през 1994-а като неин гардеробиер. Тя е отговаряла за облеклата и бижутата на монарха. С течение на времето обаче ролята ѝ се уголемява.  " През последните години от живота на починалата кралица нямаше никой, който да е бил по-близък с нея от Анджела Кели ", написа Лоу, представен от " Page Six ", предава " Дарик ".
-->
" Официалната ѝ купа бе персонален помощник, консултант и куратор на Нейно Величество кралицата. Освен тази служба тя бе и нейна другарка, индивидът, който се грижи за нея повече от всеки различен. "

Докато Елизабет бе още жива, се загатва, че Кели е имала стая на същия етаж, на който са частните жилища в кулата " Аугуста ". Дългогодишните чиновници, които работят за кралското семейство, нормално получават жилища в кралското имение - процедура, наречена  " жилища по благосклонност и снизхождение ".

Дни след гибелта на Кралицата обаче излиза наяве, че Анджела Кели - макар лоялността си към Нейно кралско височество - няма да получава повече тази привилегия.  " Последваха договаряния, в които бе предложено Чарлз да ѝ купи дом покрай Шефилд, с цел да бъде покрай внуците си ", написа още Лоу, който добавя, че след гибелта й домът ще бъде върнат на короната.

" Анджела не беше за всички, само че все пак Кралят не желаеше да я види бездомна ", споделя източник пред Лоу.  " Оставам с усещането, че той просто не искаше да живее в съседство с нея ".

Когато Елизабет II умира през септември 2022-а, най-доверената й асистентка споделя в обществените мрежи, че е надълбоко наранена от загубата.  " Днес е доста печален ден за мен. Сбогувах се с най-хубавата си другарка. "

Малко преди коронясването на Чарлз през май тази година Кели още веднъж се включи в обществените мрежи, като разгласява фотография на градината си в Instagram.  " Подготвям се да се сбогувам. Най-сетне се местя в новия си дом, който ще мога да нарека мой ", написа тя под фотографията. Въпреки околните си връзки с Кралицата, Анджела бе спорна фигура в двореца. Тя се скара с принц Хари и Меган Маркъл преди годежа на двойката през 2018-а. Херцогът на Съсекс твърди в мемоарната си книга " Spare ", че тя се е пробвала да спре 41-годишната херцогиня на Съсекс да носи тиарата, която в началото е избрала от частната сбирка на баба му.

Дори историкът Робърт Лейси написа в " Битката на братята ", че Хари изпаднал в гняв, когато Анджела сякаш споделила на бъдещата младоженка, че не може да вземе назаем тиарата, която желае.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР