След почти 5-часови дебати ПК Финанси и бюджет“ гласува бюджета

...
След почти 5-часови дебати ПК Финанси и бюджет“ гласува бюджета
Коментари Харесай

След почти 5-часови дебати ПК Финанси и бюджет“ гласува бюджета на Варна за 2020 г.

 След съвсем 5-часови диспути ПК " Финанси и бюджет “ гласоподава бюджета на Варна за 2020 година, оповестиха от пресцентъра на Общинския съвет във Варна.

Бюджетът е в размер на 492,07 млн. лева От тях 169,8 млн. лв. са делегираните средства от страната, а останалите над 213,7 млн. – от доходи от локални налози и такси. Бюджетът със средства от европейски планове и стратегии е в размер на 108,37 млн. лв..

От имуществени и други локални налози се чака да влязат в хазната 91,6 млн. лв.. Най-голям дял заемат данъците върху недвижимите парцели и при придобиване на имущество – по към 32 млн. лв.. Планираните приходи от налога върху транспортните средства са в размер на 21,7 млн. лв..

Неданъчните доходи, заложени в макрорамката, са в размер 76,7 млн. лв.. Основна част по това перо са постъпленията от такси и от ръководство на благосъстоятелност – 83%.

За поредна година се отделя рекордно висок бюджет за обучение. Проекторамката е в размер на 154 млн. лева и е с максимален условен дял в общия бюджет на общината   – 40%, като нарастването по отношение на предходната година е с 11 млн. лева

Ръст на средствата има и по други основни пера, измежду които са опазването на здравето и обществените действия. Проекторамката по функционалност " Здравеопазване “ е в размер на 23,4 млн. лв., или с 2,3 млн. лв. повече по отношение на миналата година. За обществено обезпечаване, подкрепяне и грижи в бюджета са отредени 17,2 млн. лв..

Капиталовата стратегия възлиза на 163,2 млн. лв., от които 100,6 млн. лв. са по европейски планове и стратегии. Акцентите в нея са: вложения в кварталите – в улици, тротоари, зелени площи, възстановяване на инфраструктурата, строителство на спортни уреди и площадки.

Най-важният финансов документ за развиването на община Варна би трябвало да бъде утвърден от локалния парламент. Заседанието, на което предтои да бъде гласуван бюджетът, е планувано за 11 и 12 февруари 2020 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР