След по-малко от месец Индия ще започне най-големите демократични избори

...
След по-малко от месец Индия ще започне най-големите демократични избори
Коментари Харесай

Кой печели от безкрайните избори в Индия?

След по-малко от месец Индия ще стартира най-големите демократични избори в света. Ще има рекордните 968 милиона гласоподаватели с право на глас. И заради съвсем неповторими за Индия аргументи, те няма да бързат.

Гласуването, в което министър председателят Нарендра Моди се стреми да бъде избран отново за трети мандат, ще се организира на седем стадия в продължение на повече от шест седмици, започвайки на 19 април и завършвайки на 1 юни. p>

Това е толкоз дълго, че до момента в който излязат резултатите на 4 юни, Индия ще бъде надълбоко в парещ сезон преди мусоните, когато температурите постоянно се повишават до 40Cs. Масовите манифестации в този миг са рисково предложение.

Има и политически последствия от този видимо логистичен въпрос. Опозиционните партии споделят, че дългата акция ги слага в неподходящо състояние по отношение на Моди, който упорства да усили парламентарното си болшинство през третия си мандат.

Индия в действителност ли се нуждае от толкоз време, с цел да гласоподава? Това е страна с едни от най-хубавите ИТ разум...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР